Ανοιχτό το ενδεχόμενο για προσφυγή στις εθνικές κάλπες τον Ιούνιο άφησε ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ειδικότερα, μιλώντας στο κανάλι ITV των Ιωαννίνων, ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση ανάλογα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να προκληθούν πολιτικές εξελίξεις στην χώρα τον Ιούνιο, ο κ. Βερναρδάκης απάντησε ότι «όλα αυτά θα τα δούμε την επαύριο των εκλογών. Δεν μπορώ να το αποκλείσω, διότι κάθε εκλογή έχει τη δική της δυναμική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε τη δήλωση του κ. Βερναρδάκη στο 11.10 του βίντεο:


Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι ο κ. Βερναρδάκης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «αρχίζουμε από τις ευρω-εθνικές εκλογές της επόμενης Κυριακής, αλλά ο τελικός μας στόχος, για να τελειώνουμε με τη λιτότητα και τους ατομικιστές, είναι οι Βουλευτικές εκλογές».

Το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός προχώρησε στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη πριν από τις εκλογές αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών καθώς έθεσε το δίλημμα πώς εάν δεν πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε, όλα είναι ανοιχτά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας «Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση αλλά είναι φανερό ότι δεν είναι μια χαλαρή ψήφος. Ο κόσμος ψηφίζει για το πολιτικό σχέδιο με το οποίο θα κυβερνηθεί ο τόπος τα επόμενα χρόνια. Στο βαθμό που ζήτησα την ψήφο της εμπιστοσύνης σε αυτά τα μέτρα, αν πάρω την εμπιστοσύνη του λαού, θα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα μπορέσω να τα εφαρμόσω.