Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όπως αποδέχονται πλέον ακόμα και οι πολιτικοί του αντίπαλοι, έχει έναν και μοναδικό νικητή, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βρέθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα στο στόχαστρο του προπαγανδιστικού και όχι μόνο μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. Τα μέσα που πρόσκεινται στο σημερινό κυβερνών κόμμα επιτέθηκαν λυσσαλέα ακόμα και στην οικογένεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα στην σύζυγό του, Μαρέβα.

Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρώντας να φοβίσει τους πολίτες, προσπάθησε να διαστρεβλώσει τις προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας που διατύπωνε ο κ. Μητσοτάκης και τα «γαλάζια» στελέχη. Στην κατεύθυνση αυτή αξιοποίησε ακόμα και «πρόσφορα» παλαιά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας –απαξιωμένα στην κοινή γνώμη- προκειμένου να δημιουργήσουν εσωτερικό πρόβλημα στην Κεντροδεξιά παράταξη. Μέχρι και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος «επιστρατεύθηκε» εσχάτως, σε μία προσπάθεια να δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «καραμανλικά» δήθεν στελέχη δεν αποδέχονται την ηγεσία της ΝΔ.

Είχαν προηγηθεί η Κατερίνα Παπακώστα που αποδέχθηκε ευχαρίστως να ενταχθεί στην κυβέρνηση ως υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος σε κυβέρνηση ΝΔ, Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος έφτασε στο σημείο λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές να μεταφέρει εκτιμήσεις διαφοράς μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ περί 1,2%.



Η διαφορά, ωστόσο, του 10% που ανέδειξαν τη Νέα Δημοκρατία σε κυρίαρχη πολιτική δύναμη του τόπου, ακύρωσαν όλες τις παραπάνω προσπάθειες της κυβέρνησης. Οι πολίτες που δίνουν κάθε φορά τον «λογαριασμό» στους πολιτικούς, τον… έδωσαν και στον κ. Τσίπρα, στέλνοντας τα «αφηγήματα» του ίδιου αλλά και των κ.κ. Σπηλιωτόπουλου, Παπακώστα, Αντώναρου και άλλων «προθύμων» στα αζήτητα. Οι πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία αποδοκίμασαν τον κ. Τσίπρα, τα τεχνάσματά του, τις αήθεις επιθέσεις του (και τους… εκπροσώπους της αλαζονικής συμπεριφοράς του, με πρώτο τον Παύλο Πολάκη) και επιδοκίμασαν τον κ. Μητσοτάκη αυξάνοντας μάλιστα τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας από το 28,09% (στις προηγούμενες εθνικές εκλογές) στο 33,28%, «βάφοντας» ολόκληρη την χώρα στα μπλέ, καθώς κέρδισε 51 από τις 58 εκλογικές περιφέρειες της χώρας.



Την ίδια ώρα οι υποψήφιοι περιφερειάρχες της Νέας Δημοκρατίας βγήκαν πρώτοι σε 12 από τις 13 Περιφέρειες (πλήν της Κρήτης), συμπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την εικόνα ευρείας νίκης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την επικράτηση των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας στην συντριπτική πλειοψηφία των μεγαλύτερων και όχι μόνο δήμων της χώρας έδειξαν ότι το σύνθημα «φύγετε» που είχε υιοθετήσει πρίν λίγα χρόνια η Πειραιώς εξελίχθηκε σε «αίτημα» της πλειοψηφία του ελληνικού λαού προς την κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης πορεύεται, πλέον, στις πρόωρες εκλογές του Ιουνίου, που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας, ως εν δυνάμει πρωθυπουργός, δεδομένου ότι ιστορικά κάθε κόμμα που κερδίζει στις ευρωεκλογές, στις εθνικές κάλπες που ακολουθούν επικρατεί με ευρεία πλειοψηφία.