Μπορεί πολλά κυβερνητικά στελέχη να έχουν αρχίσουν να μιλούν για αλαζονικές συμπεριφορές υπουργών στην προεκλογική περίοδο, ωστόσο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος φαίνεται πως αρνείται να παραδεχθεί τα πραγματικά αίτια της συντριβής ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως για την ήττα ευθύνεται το γεγονός ότι δεν υπήρξε ικανός χρόνος για να αφομοιωθούν τα θετικά μέτρα.

Ερωτηθείς για το αν υπήρξαν στοιχεία αλαζονείας από την πλευρά της κυβέρνησης ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha απάντησε:
«Υπήρξαν στοιχεία έντονης πολιτικής όξυνσης κατά την διακυβέρνηση αλλά η κυβέρνηση δεν έδειξε αλαζονεία που μάλιστα να είναι στα αίτια της ήττας. Μεμονωμένες συμπεριφορές υπήρξαν, αλλά το βασικό στοιχείο δεν ήταν αυτό. Τα στελέχη που κάνουν αυτή την κριτική ίσως εννούν ότι κάποιες φορές μπορεί να οξύναμε κι εμείς τον λόγο μας. Ωστόσο θα πρέπει να ληφθεί σαν δεδομένο η έντονη πολεμική που δεχθήκαμε».

Σχολιάζοντας τις έντονες επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για την το θέμα αλλαγής στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι αυτή την στιγμή υπάρχει κυβέρνηση που διατηρεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων της. «Από εκεί και πέρα αυτές είναι αποφάσεις που θα πάρει το υπουργικό συμβούλιο» είπε για να προσθέσει ότι «υπάρχει μία έντονη φοβία και αγωνία της αντιπολίτευσης που συνδέεται με την προσπάθεια να χειραγωγηθεί η Δικαιοσύνη. Εμείς δεν έχουμε καμία αγωνία».

Αστείες δικαιολογίες για τον αρχηγό της ΕΛΑΣ
Απαντώντας σε ερώτηση για τον σάλο που δημιουργήθηκε με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο ο οποίος βρέθηκε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως είναι ένας πολύ καλός αξιωματικός της αστυνομίας, και πρόσθεσε ότι η σχέση της κυβέρνησης με τα υπηρεσιακά στελέχη, δεν μοιάζει με την σχέση που οικοδομούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. «Δεν αλλάζουμε εμείς τμηματάρχες και στελέχη της διοίκησης και δεν απολύουμε εμείς χιλιάδες υπαλλήλους με μία διάταξη νόμου» είπε αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας.

Μηδέν αυτοκριτική
Ο κ. Τζανακόπουλος δεν έδειξε ίχνος αυτοκριτικής αναφορικά με αίτια της ήττας ΣΥΡΙΖΑ καθώς την απέδωσε στη φθορά της κυβέρνησης από τα μέτρα που αναγκάστηκε να λάβει.

«Είναι φυσικό μία κυβέρνηση που εφαρμόζει πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, που παίρνει μέτρα που προστέθηκαν σε μέτρα λιτότητας που προϋπήρχαν, να προκαλέσει την δυσαρέσκεια των πολιτών. Παραλάβαμε μία χώρα που το 30% βίωνε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Βάλαμε σαν προτεραιότητά μας να επαναφέρουμε αυτό το ποσοστό σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Δεν καταφέραμε να βοηθήσουμε τα μεσαία στρώματα όσο θα θέλαμε, αν και σταθεροποιήσαμε την οικονομική τους κατάσταση. Αυτό είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που καθόρισε την συμπεριφορά τους στην κάλπη».
Επιπλέον σημείωσε τα θετικά της εξόδου από τα μνημόνια δεν πρόλαβαν να φανούν σημαντικά στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών, γιατί δεν έχει μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πάλι ψάχνουν εχθρούς στα ΜΜΕ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνείται να παραδεχθεί ότι οι μνημονιακές πολιτικές που εφάρμοσαν, οι αλαζονικές συμπεριφορές και η οικονομική αφαίμαξη της μεσαίας τάξης, οδήγησαν τους ψηφοφόρους στην αποδοκιμασία της κυβέρνησης, ρίχνοντας πάλι το φταίξιμο στα ΜΜΕ.
Σε ερώτηση για το πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε: «Είναι προφανές ότι υπάρχει μία προσπάθεια από την Κυριακή το βράδυ να βάλουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συγκρουστούν μεταξύ τους. Εμείς έχουμε περάσει πολύ δύσκολα, δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής, είμαστε αριστεροί» είπε μεταξύ άλλων.