Ένας από τους απρόσμενους πρωταγωνιστές των Ευρωεκλογών που ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει έδρα στην Ευρωβουλή, ο Γιάνης Βαρουφάκης, παραχώρησε συνέντευξη τύπου για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, αλλά και για εθνικές κάλπες της 7ης Ιουλίου.

 Ο Βαρουφάκης χάρη στο περίπου 3% που κατέγραψε το κόμμα του στις Ευρωεκλογές θα λάβει μέρος και στις εθνικές εκλογές όπως ανακοίνωσε σήμερα, ενώ απεύθυνε  κάλεσμα για  συμπόρευση και σε άλλα κόμματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ζωή  Κωνσταντοπούλου και η Πλεύση Ελευθερίας είναι κυρίως στο στόχαστρό του για συνεργασία.

 Παρότι ο κ. Βαρουφάκης απέφυγε να μιλήσει ονομαστικά για τα κόμματα στα οποία απευθύνεται αυτό το κάλεσμα οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης ρώτησαν επίμονα για το αν αυτό αφορά στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

 Ειδικότερα, εξηγώντας σε ποιους απευθύνεται το σημερινό κάλεσμα για συμπόρευση με το ΜέΡΑ25 ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε χαρακτηριστικά:

 «Απευθυνόμαστε σε όσους είναι αποφασισμένοι για το μεγάλο ΟΧΙ, για την μεγάλη ρήξη με την Χρεοδουλοποροικία του 4ουΜνημονίου και φέρνει την Ερημοποίηση, είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε με κυβέρνηση ΝΔ»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε «χαμένη» την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ: «Μέχρι τις εκλογές θα γίνει ξεκάθαρο ότι, από την μία, η ψήφος για την σημερινή ηγεσία της ΝΔ είναι ψήφος υπέρ της τελικής Παλινόστησης της πιο σαθρής, επιθετικής και μίζερης ολιγαρχίας ενώ, παράλληλα, σε αυτές τις εθνικές εκλογές η μόνη χαμένη ψήφος είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ».