Η τελευταία εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής της 26ης έφερε πολλές εκπλήξεις στα περισσότερα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου. Αν και ο μοναδικός νικητής είναι η Νέα Δημοκρατία, οι ηττημένοι είναι πάρα πολλοί.

Μετά τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία με 9,5 μονάδες διαφορά, επιπλέον κόμματα που βρίσκονται στη Βουλή – αλλά η κάλπη των Ευρωεκλογών δεν τους έκανε τη «χάρη» - διαπίστωσαν το πολιτικό τους τέλος.

Την αρχή έκανε Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, με τον επικεφαλής του κόμματος να εκφράζει την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την ηγεσία. Μπορεί ο κ Θεοδωράκης να έδειξε ως διάδοχό του τον βουλευτή, Γιώργο Μαυρωτά, όμως την ίδια στιγμή εισηγήθηκε τη μη κάθοδο του κόμματος στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Το πρωί της Πέμπτης ανεξαρτητοποιήθηκε και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης με αποτέλεσμα να διαλυθεί η ΚΟ του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη.

Ο κ. Σαρίδης έστειλε την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του πριν λίγο στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Όπως ανέφεραν πληροφορίες, όλοι από χθες ανέμεναν την αποχώρηση του Γιάννη Σαρίδη από την ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων με βαριές καταγγελίες για τον Βασίλη Λεβέντη. Ο βουλευτής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οδεύει προς το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου. Υπενθυμίζεται πως η Ελληνική Λύση κατάφερε να συγκεντρώσει 4,18% με αποτέλεσμα να εκλέξει ευρωβουλευτή τον Κυριάκο Βελόπουλο, τον επικεφαλής της, κάτι που δύσκολα θα δούμε από την αντίστοιχη ομάδα του κ Λεβέντη.

Το αποτέλεσμα των τελευταίων ευρωεκλογών έδειξε ότι οι πολίτες δεν εκτίμησαν το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος επέλεξε να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ
Πολύ κοντά στη δύσκολη απόφαση να μην κατέβουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ) στις πρόωρες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουνίου είναι ο Πάνος Καμμένος μετά το απογοητευτικό ποσοστό που συγκέντρωσε το κόμμα στις ευρωεκλογές.

Το ποσοστό που συγκέντρωσαν οι ΑΝΕΛ ήταν μόλις 0,80%, αριθμός που μεταφράζεται σε 45.00 ψήφους, τη στιγμή που στις ευρωεκλογές του 2015 είχαν συγκεντρώσει 3,46% και 198.000 ψήφους.

Την ίδια ώρα το αποτέλεσμα των τελευταίων ευρωεκλογών έδειξε ότι οι πολίτες δεν … εκτίμησαν το έργο και τις πράξεις του Πάνου Καμμένου κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι πολύ κοντά στη δύσκολη απόφαση να μην κατέβουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ) στις πρόωρες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουνίου είναι ο Πάνος Καμμένος μετά το θλιβερό ποσοστό που συγκέντρωσε το κόμμα στις ευρωεκλογές.

Υπενθυμίζεται πως το ποσοστό που συγκέντρωσαν οι ΑΝΕΛ ήταν μόλις 0,80%, αριθμός που μεταφράζεται σε 45.00 ψήφους. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως οι ΑΝΕΛ αναμένεται να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους τη Δευτέρα και αφού ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών.