Ένα «ρεσιτάλ ερμηνείας» έδωσε σήμερα το πρωί η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, η οποία βάλθηκε να ξεπεράσει τον εαυτό της… Η περιβόητη δήλωση για τα «γεμιστά που θα μας έβγαζαν από την κρίση», τον Σεπτέμβριο του 2015, αποτελεί πλέον παρελθόν μιας και η σημερινή της δήλωση θα μείνει στην ιστορία.

Καλεσμένη στην ΕΡΤ η Θεανώ Φωτίου βάλθηκε να αναπτύξει μια νέα θεωρία για να αιτιολογήσει τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής

Απαντώντας στην ερώτηση της Νίνας Κασιμάτη, η κυρία Φωτίου αρχικά υποστήριξε ότι «αυτά που κάναμε ήταν αυτό που έπρεπε να κάνουμε σαν μια μικρή ανάσα στον λαό από αυτά που υπεραπόδοσαν».

Όμως η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, προχώρησε ένα βήμα ακόμα προσθέτοντας ότι «αυτά και δεν τα έχει βιώσει ο λαός, δηλαδή δεν τα ζει στην καθημερινότητα του γιατί ήταν τελευταία. Εμείς στην πραγματικότητα κυβερνούμε 9 μήνες, ούτε. Από μετά την έξοδο από το Μνημόνιο».

Παραδέχθηκε, δε, ότι «αυτά που είχαμε εφαρμόσει πριν ήταν δύσκολα μέτρα και κατανοούμε πολύ την απογοήτευση σε σχέση με την ελπίδα ότι θα του αλλάζαμε τη ζωή του».