Αναμφισβήτητα η αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ αποτελεί το πιο «καυτό» θέμα της επικαιρότητας. Ο Γιώργος Καμίνης, αναφερόμενος στη φυγή του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κόμμα θα επανέλθει άμεσα στην κανονικότητα, καθώς «δεν πιστεύω ότι κρίνονται όλα από την παραμονή ή την αποχώρηση Βενιζέλου».

 Ο επικεφαλής του Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε έκπληξη την επιλογή του από τη Φώφη Γεννηματά για να ηγηθεί του ψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζοντας πως δεν είχε συζητήσει το ενδεχόμενο αυτό προηγουμένως με την πρόεδρο του Κινήματος. Όσον αφορά στην αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματός του, ο κύριος Καμίνης δήλωσε πως «κάθε στέλεχος που επιλέγει να μην συμμετέχει σε αυτή τη μάχη, μας αφαιρεί κάτι από τη δύναμή μας», προσθέτοντας πάντως πως είναι στο χέρι των στελεχών του ΚΙΝΑΛ να εκμηδενίσουν τις απώλειες με την πολιτική που ακολουθούν.

 «Δεν πιστεύω ότι κρίνονται όλα από την παραμονή ή την αποχώρηση Βενιζέλου, με όλο το σεβασμό, το πολιτικό σκηνικό είναι πολύ σύνθετο», πρόσθεσε εξάλλου, μιλώντας στον Σκάι.

 Όσον αφορά στα σενάρια παραίτησής του, είπε: «Δεν παραιτούμαι από θέσεις ευθύνης, τόσο σημαντικές, μου ανετέθη αυτή η θέση και θα το πάω μέχρι το τέλος, έτσι έχω μάθει να κάνω στην ζωή μου, όπως είχα κάνει ως υποψήφιος δήμαρχος, ως ευρωβουλευτής, ως υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ». Σχολιάζοντας την κίνηση Γεννηματά να τον τοποθετήσει επικεφαλής του Επικρατείας, δήλωσε πως «αποβλέπει στο να επανασυνδεθούμε με αυτό το υπόγειο ρεύμα των 212.000 ανθρώπων που ψήφισαν τότε και που προέκριναν μία συνέχεια του ΠΑΣΟΚ και ένα μεγάλο άνοιγμα».

 Ξεκαθάρισε δε για άλλη μια φορά τη γραμμή του κόμματος, αναφέροντας πως το ΚΙΝΑΛ δεν είναι «συμπλήρωμα» κανενός: «Εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα της ΝΔ, έχουμε τον χώρο μας και πάμε να κυριαρχήσουμε στον χώρο μας» είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία.

 Εξάλλου, έστειλε σαφές μήνυμα ότι δεν έχει σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ κι αναρωτήθηκε «πού θεμελιώνουν ότι με Καμίνη το ΚΙΝΑΛ πάει στον ΣΥΡΙΖΑ», τονίζοντας πως «συγκρούστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την δεξιά που διαδέχθηκα στον δήμο».

 Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις εθνικές εκλογές το ΚΙΝΑΛ θα έχει «μια πολύ καλή παρουσία, πιστεύω ότι θα πάμε πιο πάνω από το ποσοστό των ευρωεκλογών».