Την απόφασή της να μην είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής η Τασία Χριστοδουλοπούλου, μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις της για την απόσπαση της κόρης της στη Βουλή.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η βουλευτής ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, συγγνώμη για τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις της, λέγοντας ότι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για να επανορθώσει είναι να μην είναι υποψήφια στις προσεχείς εθνικές εκλογές για λόγους ευθιξίας.



«Προφανώς, με την έννοια που το λέμε, ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή ώστε στη συνέχεια να μεταταχθεί, υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις κλπ δεν το συζητάμε αυτό, και δε θέλω να πω ότι ήταν γνωστά τα προσόντα της και η Βουλή βγήκε και φώναζε ‘’έλα εδώ’’» ήταν η επίμαχη απάντηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου στον Alpha στο ερώτημα αν η μετάταξη της θυγατέρας της στη Βουλή προκαλεί ηθικό ζήτημα.



Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν από την απόφαση της κυβέρνησης να εκμεταλλευτούν υπέρ τους ο,τι μπορούν για τις λίγες ημέρες που θα έχουν την εξουσία στα χέρια τους διορίζοντας σωρηδόν ημετέρους μέσω φωτογραφικών διατάξεων στη Βουλή.

Μάλιστα μόνο σε μια ημέρα, ο Νίκος Βούτσης υπέγραψε 32 διατάξεις μετατάξεων, λίγες ημέρες πριν ο Αλέξης Τσίπρας ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την διάλυση της Βουλής.

Ειδικότερα, με αποφάσεις που υπογράφει ο Νίκος Βούτσης μετατάσσεται στη Βουλή ανθρώπινο δυναμικό από την Περιφέρεια Αττικής ή από Υπουργεία, όπως το Υπουργείο Παιδείας ή το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ ταυτόχρονα εξελίσσεται και μια διαδικασία προσλήψεων συμβασιούχων ή και μονίμων υπαλλήλων σε ειδικές θέσεις.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ώρες στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια έχουν αναρτηθεί πάνω από 32 μετατάξεις υπαλλήλων από άλλους φορείς προς τη Βουλή, ενώ και χθες υπήρξε ανάλογη διαδικασία

Βέβαια, δεν σταματούν και οι προσλήψεις με διετής συμβάσεις εργασίας στη Βουλή.

Η πρώτη περίπτωση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ακόμα και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είδαν τις τροπολογίες που κατέθεσαν να κόβονται λόγω «ηθικής τάξης» είναι της διευθύντριας του Γενικού Γραμματέα της Βουλής , Βασιλικής Τσακανίκα. Η κόρη της, Αλεξάνδρα Αλεξανδροπούλου διορίστηκε στις 31 Μαίου 2019 όπως φαίνεται και στη σχετική απόφαση που δημοσιεύει σήμερα το Dikaiologitika.gr στο Ιδρυμα της Βουλής για ένα χρόνο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τη θυγατέρα της βόλεψε και η προισταμένη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Πανταλού στην ίδια υπηρεσία (Ιδρυμα της Βουλής) και την ίδια ημερομηνία. Η Μαρίνα Λελούδα Σκουρογιάννη όπως φαίνεται στο σχετικό έγγραφο που επίσης δημοσιεύουν τα Dnews , διορίστηκε στο τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις 31 Μαίου. Κι ενώ στα γραφεία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη προκληθεί σάλος, οι βουλευτές που γνώριζαν το τι είχε γίνει ξέσπασαν όταν είδαν τον αντιπρόεδρο Σ. Φάμελλο να «κόβει» τις βουλευτικές τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή και είχαν ξεπεράσει τις 100 στον αριθμό μόλις σε 2 24ωρα.

Ο Νίκος Βούτσης, που μόλις χθες εξέφρασε την ευχή να μην είναι «φωτογραφικές» οι τροπολογίες των Βουλευτών την τελευταία εβδομάδα κατά την οποία η Βουλή λειτουργεί υπό αυτή τη σύνθεση και την προεδρία του ενέκρινε σωρεία αποφάσεων που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Φυσικά μεταξύ των δεκάδων «γόνων» είναι και η κόρη της πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Τασίας Χριστοπούλου, η οποία