Για πρωτοφανής σκευωρία στην οποία μετείχαν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση ΝOVARTIS.

 Υπενθυμίζεται ότι σήμερα,  ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, σε ανακοίνωσή του προς τα ΜΜΕ, εξαπέλυσε «βολές» σε βάρος της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, του υπουργού Δικαιοσύνης, τον οποίο λέει πως είχε ενημερώσει για τον δικονομικά στραβό δρόμο που είχε πάρει η υπόθεσης της Novartis, της Εισαγγελέως Διαφθοράς, του «Ρασπούτιν» για τον οποίο λέει ότι γνωρίζει ποιος είναι και πρόκειται για μέλος της Κυβέρνησης

 Στις εξελίξεις αυτές η Νέα Δημοκρατία σχολιάζει: «Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι στην υπόθεση της Novartis στήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μια πρωτοφανής σκευωρία στην οποία μετείχαν κορυφαία στελέχη της».

 Και καταλήγει : «Η ΝΔ θεωρεί αυτονόητο ότι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και η αλήθεια θα λάμψει σε κάθε της λεπτομέρεια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο οποίος επόπτευε επί τρεις μήνες την Εισαγγελία Διαφθοράς υποστηρίζει ότι όλες οι ενέργειές του ήταν σε γνώση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου την οποία ενημέρωνε καθημερινά.

 Επίσης, υποστηρίζει ότι ενήμερος για την κατάσταση ήταν και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου.

 Παράλληλα, καταφέρεται κατά του... «Ρασπούτιν», μέλους της Κυβέρνησης, ο οποίος όπως τονίζει ο κ. Αγγελής διέρρευσε πληροφορίες σε βάρος του σε φιλικά του ΜΜΕ.

 Συγκεκριμένα ο κ. Αγγελής αναφέρει πως πισω από όλα αυτά κρύβεται ο πανίσχυρος Ρασπούτιν το όνομα του οποίου, όπως λέει, γνωρίζει και του είπε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επισημαίνοντας :
«Στο βαθμό πάντως που μου το έχει γνωστοποιήσει (το όνομα) η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (όταν ήμουν το πλέον «αγαπημένο της παιδί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου» και οι απόψεις μας ταυτίζονταν, μέχρι βαθμού παρεξηγήσεως, ότι δηλαδή δεν ήμουν μόνο το αγαπημένο της, αλλά και το «υπάκουο παιδί της»), αυτός είναι μέλος της κυβέρνησης και έχει την δυνατότητα να διορίζει «παιδιά και νύφες» ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της δικαιοσύνης, «ενδεχομένως δε και ατόμων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».

Όσο αφορά την υπόθεση της Novartis τονίζει ότι ήταν «προειλημμένη απόφασή των για άσκηση ποινική δίωξης τύπου «όπως- όπως – τύπου fast track».