Οι συνήγοροι του Κωνσταντίνου Φρουζή έδωσαν στη δημοσιότητα δήλωση του πρώην ισχυρού άντρα της Novartis μετά τις αναφορές που έκανε ο πρωθυπουργός στο πρόσωπό του στη συζήτηση στη Βουλή στην οποία υποστηρίζει πως είχε συναντήσεις και με ανώτατα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης, «πριν και μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους».

Επίσης εξέφρασει την θλίψη του για την προσπάθεια να ποινικοποιηθούν οι κοινωνικές επαφές μου, μετά την αναφορές του πρωθυπουργού για τη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2015.

Στην ανακοίνωσή του ο κ.Φρουζής, ανέφερε πως «γίνεται προσπάθεια να συσχετισθεί με την «υπόθεση Novartis» η κοινωνική επαφή μου με τον νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή ένα δείπνο, που παρέθεσα στην οικία μου τον Σεπτέμβριο του έτους 2015, όταν εκείνος ήταν βουλευτής κι εγώ είχα αποχωρήσει από την ανωτέρω εταιρεία».

Προστίθεται δε με νόημα:«Την ίδια ακριβώς θλίψη θα αισθανόμουν, αν δημοσιοποιούνταν, παρουσιαζόμενες κατ’ ανάλογο τρόπο, οι δεκάδες επαφές και συναντήσεις που, ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, είχα με ανώτατα στελέχη της σημερινής Κυβέρνησης πριν και μετά την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων τους».