Tον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη θα στείλει ο Αλέξης Τσίπρας στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, καθώς ο ίδιος αποφάσισε να μην δώσει το «παρών» με ομιλία το απόγευμα, σπάζοντας την παράδοση που θέλει τους πρωθυπουργούς να αναλύουν από το βήμα του Συνδέσμου την οικονομική τους πολιτική.

Επισήμως, αυτό που διαρρέεται είναι ο κ. Τσίπρας ανέβαλε την ομιλία, λόγω της προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Θησείο.

Η ακύρωση στο παρά πέντε της εκδήλωσης -λένε επικριτές του πρωθυπουργού- έγκειται στο ότι ο ίδιος θέλει να τονώσει το αριστερό του προφίλ ενόψει των εθνικών εκλογών και η παρουσία σε μία τέτοια εκδήλωση δεν θα λειτουργούσε υπέρ του.

Στην πρωινή συνεδρίαση θα μιλήσει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος και θα παρουσιάσει το σχέδιό του για την μείωση των φόρων, την προσέλκυση επενδύσεων και την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η τελευταία φορά που εν ενέργεια πρωθυπουργός δεν συμμετείχε στη ΓΣ του ΣΕΒ ήταν το Μάιο του 2009, όταν ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ήταν στην στη Σουηδία, αφού η Ελλάδα ανελάμβανε την προεδρία της ΕΕ.