Τους λόγους για τους οποίους αποδέχτηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, εξηγεί ο Παναγιώτης Πικραμμένος.

Ο πρώην πρωθυπουργός επικαλούμενος την υπευθυνότητα με την οποία υπηρέτησε από θέσεις ευθύνης τον ελληνικό λαό, σημειώνει ότι με το ίδιο αίσθημα ευθύνης αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και να συμμετάσχει στις εκλογές «με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που μου αναλογεί» όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

 Ειδικότερα, αναφέρει: «Ανταποκρίθηκα στην τιμητική πρόταση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, αισθανόμενος υποχρέωση απέναντι στην ελληνική κοινωνία την οποία για δεκαετίες, υπηρετώ από θέσεις ευθύνης», δηλώνει στο liberal.gr, o Παναγιώτης Πικραμμένος, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποδέχθηκε την «τιμητική» -όπως αναφέρει- πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

 Ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί ότι χώρα δεν έχει περιθώρια να ολιγωρεί μπροστά στο επιτακτικό αίτημα για αξιοκρατία, στον εκσυγχρονισμό του κράτους δικαίου και στην άμεση ανάγκη για ανάπτυξη και ευημερία, ενώ σημειώνει ότι ο ίδιος επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάθε προσπάθεια «η οποία πρόκειται να ενώσει τους Έλληνες».

 Δεν παραλείπει πάντως να υπογραμμίσει την ανάγκη να εκλείψουν και μάλιστα «δια παντός» όλα τα «προβλήματα σήψης όπως ο λαϊκισμός, η δημαγωγία και η μισαλλοδοξία».

 Πιο συγκεκριμένα ο κος Πικραμμένος δηλώνει:

 «Ανταποκρίθηκα στην τιμητική πρόταση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, αισθανόμενος υποχρέωση απέναντι στην ελληνική κοινωνία την οποία για δεκαετίες, υπηρετώ από θέσεις ευθύνης. Αισθανόμενος επίσης, υποχρέωση απέναντι στο κράτος δικαίου το οποίο πάντα υπερασπίστηκα με τον ρόλο μου ως δικαστικού και βεβαίως, ως προέδρου του ΣτΕ. Θεωρώ ότι είναι μία κρίσιμη στιγμή για το πολιτικό σύστημα και κυρίως για το πολίτευμα να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας και να συμβάλει στην αξιοκρατία, στον εκσυγχρονισμό του κράτους δικαίου και στην άμεση ανάγκη για ανάπτυξη και ευημερία.

 Επιθυμώ να συμμετέχω, με όσες δυνάμεις διαθέτω, σε κάθε προσπάθεια η οποία πρόκειται να ενώσει τους Έλληνες, να τους εμπνεύσει αυτοπεποίθηση και κυρίως να επαναφέρει την εμπιστοσύνη ως μείζονα αξία στις σχέσεις των πολιτών. Προβλήματα σήψης όπως ο λαϊκισμός, η δημαγωγία και η μισαλλοδοξία πρέπει να εκλείψουν δια παντός. Και στη θέση τους να αναπτυχθεί μία νέα φιλόδοξη προοπτική για την κοινωνία, κυρίως όμως για τους νέους, για τους οποίους όλοι μας πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να τους δώσουμε ένα σύγχρονο όραμα. Πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε πολύ περισσότερο για τους νέους. Η δική μας γενιά οφείλει στους νέους και δεν μας οφείλουν αυτοί.

 Για αυτούς τους λόγους, δεν έμεινα απαθής μπροστά στις νέες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα στο επόμενο διάστημα. Για αυτούς τους λόγους συμμετέχω με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που μου αναλογεί».