Καλεσμένος της Λίας Λάππα ήταν ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπύρος Καρανικόλας. Ο Σπύρος Καρανικόλας, για πρώτη φορά, επέλεξε να μιλήσει για τον λόγο που αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η νέα ηγεσία του κόμματος του ζήτησε να αλλάξει το αφήγημά του και από αντι-ΣΥΡΙΖΑ να στραφεί εναντίον προσωπικά του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος παραίτησής του από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

«Το κοινό πρόβλημα Τσίπρα-Ανδρουλάκη είναι όχι τα προβλήματα της χώρας, ούτε γενικά και αόριστα η Νέα Δημοκρατία. Είναι προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης», είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει:

«Εγώ δεν μπορούσα να υπηρετώ όμως αυτό το αφήγημα, κάνοντας κωλοτούμπα στα πολιτικά μου πιστεύω και γι' αυτό προτίμησα την πολιτική μου αξιοπρέπεια και αποχώρησα από το ΚΙΝ.ΑΛ.».

Θυμίζουμε ότι κ. Καρανικόλας ήταν αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία της Φώφης Γεννηματά και κατόπιν εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μέχρι την παραίτησή του τον Ιούνιο 2022.