Με μπηχτές, έμμεσες και άμεσες επιθέσεις και λασπολογία αποφάσισε να αναιρέσει την απόφασή του για εμπάργκο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που έδειξε την απόγνωσή του ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Ο πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή στα στελέχη του κόμματός του να μην παραστούν σε πάνελ του ΣΚΑΙ αλλά βρέθηκε ο ίδιος εκεί, σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις συνέπειες του αποτελέσματος των εκλογών.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η απόφαση για εμπάργκο δεν βοήθησε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε άλλαξε τη στάση του σταθμού απέναντι στο κόμμα. 

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο σταθμός έχει χάσει το κύρος του και ευχήθηκε... καλή επιτυχία σε δημοσιογράφους οι οποίοι εργάζονταν στον ΣΚΑΙ και σήμερα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. για να λάβει την αποστομωτική απάντηση ότι κι άλλοι δημοσιογράφοι από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς κατεβαίνουν υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα αμήχανος όταν οι δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού σταθμού αναφέρθηκαν σε φαινόμενα συστηματικής επίθεσης απέναντι σε δημοσιογράφους και δημοσιογραφικούς ομίλους μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, έφεραν ως παράδειγμα το #skai_xeftiles και τις επιθέσεις που κατά καιρούς δέχονται δημοσιογράφοι με τον πρωθυπουργό να δηλώνει... αντικειμενικός απέναντι σε δημοσιογράφους.

«Άγνοια κινδύνου ή άγνοια συσχετισμών στην Ε.Ε., μπορείτε να με κατηγορήσετε όσο θέλετε γιατί τα έχω παραδεχτεί»
Σε ό,τι αφορά την προτροπή Καμμένου να μπει βόμβα στον ΣΚΑΙ, ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν θυμάται τέτοια δήλωση και συμπλήρωσε ότι «ο κ. Καμμένος είναι ο κ. Καμμένος». Συμπλήρωσε δε, ότι η παρουσία του ευελπιστεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για την επιστροφή σε μία κανονικότητα. «Η επίθεση στα ΜΜΕ άρχισε πριν αναλάβετε την εξουσία όταν λέγατε ότι θα σκίσετε τα μνημόνια», του ανέφερε η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη με τον κ. Τσίπρα να απαντάει ότι το κόμμα του στοχοποιήθηκε από το... Mega.

Για την προσπάθειά του να φτιάξει δικά του Μέσα από την ενίσχυση επιχειρηματιών, όπως οι κ.κ. Σαββίδης και Καλογρίτσας, ο πρωθυπουργός είπε πως προσπάθησε να βάλει όρους ασφυκτικούς στη διανομή των τηλεοπτικών αδειών αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας στο ερώτημα. «Εμείς προσπαθήσαμε να βάλουμε μία τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «άδικα μας ασκήθηκε κριτική για τον Καλογρίτσα».

Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε, παρά και τις μαρτυρίες όλων των ιθυνόντων, ότι γνώριζε από νωρίς τι έγινε το βράδυ της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι ενώ πρόσθεσε ότι δεν ενδιαφερόταν για την επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος. «Δεν με ένοιαζε η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος εκείνη την στιγμή. Είδα την κάμερα αλλά δεν κατάλαβα ότι ήταν live. Η μόνη πληροφορία που είχα ήταν ένας ή δύο άνθρωποι πιθανόν να έχασαν τη ζωή τους από αναθυμασιάσεις. Οι άνθρωποι εκεί δεν μου είπαν τίποτα γιατί όταν είδαν την κάμερα πάγωσαν και δεν μου είπαν τίποτα», σημείωσε ο κ. πρωθυπουργός. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως «αργότερα μου είπαν ότι ίσως να έχουμε περισσότερους νεκρούς» και τόνισε ότι «η πρώτη μου κίνηση ήταν να ζητήσω να βγω να ενημερώσω τον ελληνικό λαό. Ήταν λάθος που βγήκε live η σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων για το Μάτι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε και των πολυτελών διακοπών του στο σκάφος της οικογένειας Παναγοπούλου το καλοκαίρι και ενώ οι Έλληνες πολίτες θρηνούσαν θύματα στο Μάτι. Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε ότι η Κατερίνα Παναγοπούλου είναι συνεργάτιδά του και γνωρίζονται προσωπικά ενώ, όπως τόνισε, δεν έκανε διακοπές σε κάποιον επιχειρηματία με τον οποίον δημόσια βρίσκεται σε αντιπαράθεση. Κατά την προσφιλή του συνήθεια, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη καταλογίζοντάς του επαφές με επιφανείς επιχειρηματίες και προσπαθώντας να αλλάξει την ατζέντα του διαλόγου.

4841312
Ο πρωθυπουργός δεν παραδέχτηκε ότι ο ελληνικός λαός «μαύρισε» τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές
Ο πρωθυπουργός, όπως είπε, δεν είδε ότι ο ελληνικός λαός μαύρισε τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές αλλά πως είχε απλά κουραστεί και γι' αυτό κατέφυγε σε άλλες πολιτικές επιλογές. Ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε να παραδεχτεί τη μεγάλη ήττα που δέχτηκε στις ευρωεκλογές αλλά, αυτή τη φορά, δεν αναφέρθηκε στα σενάρια που διακινεί τελευταία περί... ανατροπής στις εθνικές κάλπες. Στον πρωθυπουργό αποδόθηκε και η σταδιακή αφαίμαξη της μεσαίας τάξης και των ελληνικών νοικοκυριών με τον ίδιο να δηλώνει ότι η καταστροφή δεν έγινε το 2015. «Από το 2012, προχωρούσα στον δρόμο και έβλεπα παντού λουκέτα», σημείωσε και χαρακτήρισε ήπια πολιτική αυτή που το κόμμα του εφάρμοσε απέναντι στην ελληνική μεσαία τάξη.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΣΑΜΑΡΑ, ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Μάλιστα, δεν δίστασε να επιτεθεί για πολλοστή φορά αυτή την εβομάδα στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή τον οποίον εγκάλεσε για τις τρύπες στην ελληνική οικονομία την περίοδο της διακυβέρνησής του. Βέβαια, το ενδιαφέρον εν προκειμένω είναι ότι ο πρωθυπουργός... θυμήθηκε την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή μόνο μετά τη δημόσια δήλωση στήριξής του στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύοντας πως δεν πρόκειται για ευθύνες της τότε κυβέρνησης αλλά για μια προσπάθεια της παρούσας κυβέρνησης να «ξεπλύνει» τις αδυναμίες του προγράμματός της ρίχνοντας τις ευθύνες σε προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον επικεφαλής του «ΜέΡΑ 25», Γιάνη Βαρουφάκη, ως ένα προσωπικό του λάθος. «Έχω παραδεχτεί ότι τα πρόσωπα διακυβέρνησης εκείνης της περιόδου ήταν λάθος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός που, όμως, υπεραμύνθηκε των πολιτικών του αποφάσεων. Εν προκειμένω, οι δηλώσεις του φαίνονται εξαιρετικά αντικρουόμενες ακριβώς επειδή επιτέθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών αλλά στήριξε τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Ο Βαρουφάκης ήταν λάθος επιλογή αλλά η τότε κυβέρνηση έκανε... σωστά βήματα!
Ερωτηθείς για ποιο λόγο «έριξε» την κυβέρνηση Σαμαρά (μέσω της εκλογής προέδρου), ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως ο κ. Σαμαράς έβαλε υπουργούς ανθρώπους με πιο λαϊκό προφίλ και επίσπευσε τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας γιατί πίστευε ότι θα υπάρξει μία αριστερή παρένθεση. Συμπλήρωσε δε, ότι ο κ. Σαμαράς ουδέποτε πρότεινε για υπουργό ένα πρόσωπο προερχόμενο από την Αριστερά φέρνοντας ως παράδειγμα τον... Φώτη Κουβέλη. «Ο κ. Σαμαράς δεν θέλησε να προχωρήσει στην πέμπτη αξιολόγηση και έστησε όλο αυτό με πρόσχημα τις εκλογές», κατέληξε.

«Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΡΟΛΟΪ, ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ»

«Η Ευρώπη με τον Σόιμπλε έφτιαχνε ένα τιμωρητικό σενάριο» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι ήταν αφέλειά του να πιστεύει ότι θα ισχύσει κάτι διαφορετικό στην Ευρώπη, ενώ δεν απάντησε αναφορικά με τη σκοπιμότητα της ψήφισης νέου μνημονίου εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησής του. Ο πρωθυπουργός αρκέστηκε να σημειώσει ότι ήταν διαφορετική εκείνη η περίοδος κάνοντας λόγω για πρωτοφανή ύφεση που «παρόμοιά της δεν έχουμε δει από τον παγκόσμιο πόλεμο». «Η συμφωνία που υπογράψαμε δεν ήταν χειρότερη αλλά σαν τις προηγούμενες», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για «εμμονές του Σόιμπλε».

«Θέλατε να γίνουμε σαν τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και άλλες βαλκανικές χώρες;», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός ονοματίζοντας κράτη - μέλη της Ε.Ε.
«Εσείς μπερδεύετε τις προγραμματικές δηλώσεις του Ιανουαρίου με αυτές του Σεπτεμβρίου» είπε ο πρωθυπουργός για να καλύψει τις «κωλοτούμπες» της κυβέρνησής του στην οικονομική πολιτική για να συμπληρώσει ότι το έκανε για να καλύψει τους δημοσιονομικούς στόχους. «Ακόμη και τα υπερπλεονάσματα δεν ήταν δική μας επιλογή», είπε ο πρωθυπουργός σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να ξεφύγει του ερωτήματος. «Δεν ήταν επιλογή μας να φορτώσουμε τα βάρη στους μεσαίους να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους. Ήταν ηθική μας υποχρέωση γιατί η Ελλάδα είχε ένα κομμάτι του πληθυσμού που δεν είχε να φάει και έψαχνε στους κάδους των απορριμμάτων. Θέλατε να γίνουμε σαν τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία;», σημείωσε ενώ, στη συνέχεια, υπεραμύνθηκε της οικονομικής του πολιτικής και μίλησε για τις ξένες επενδύσεις που έχουν έρθει στην Ελλάδα κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, εννοώντας ότι γίνεται άδικη κριτική εις βάρος του ότι δεν έχει στηριχθεί η ελληνική οικονομία από την κυβέρνηση της Αριστεράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ονομαστικά και σε εταιρεία την οποία στο παρελθόν έχει καταδικάσει σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα εργασίας των εργαζομένων της στην Ελλάδα μετά από σχετική αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη.
4841318
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μεγάλο πάρτι στον χώρο της υγείας συμπληρώνοντας πως «στο σκάνδαλο της Novartis υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη» και για να συμπληρώσει ότι, όπως και στην υπόθεση του κ. Τσοχατζόπουλου, άργησε η δικαιοσύνη να βγάλει πορίσματα. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σκάνδαλο και προσπάθησε να... προεξοφλήσει ποινικές διώξεις. «Η χώρα εκείνη την περίοδο είχε φαρμακευτική δαπάνη 4 εκατ. ευρώ μεγαλύτερη σε σχέση με αντίστοιχα μεγάλες χώρες» κάνοντας εκ νέου λόγο για σκάνδαλο. «Εκείνη την περίοδο είχε εσωτερική πληροφόρηση και είχε τη δυνατότητα να μην χάσει 20% με το κούρεμα του PSI», ανέφερε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για σημαντικές ενδείξεις. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι επιτέθηκε στους πολιτικούς του αντιπάλους, ο πρωθυπουργός δεν δέχτηκε ότι «έβγαλε στα μανταλάκια» ο ίδιος τους πολιτικούς. Δήλωσε δε, άγνοια για όλα τα σχόλια περί πιέσεων που έχουν γίνει από τον κ. Αγγελή δηλώνοντας πως «δεν είμαι εγώ αρμόδιος να μιλήσω για παραλείψεις στον χώρο της Δικαιοσύνης».

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει σε ερώτημα για την αποκλειστική συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που ανέφερε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι ο Ρασπούτιν.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξή του: