«Συμφωνώ σε ένα πράγμα με τον πρωθυπουργό» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας μέσω ΣΚΑΙ, στη συνέντευξη Τσίπρα στον ίδιο σταθμό. Ποιο είναι αυτό με το οποίο συμφώνησε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25; Ότι έκανε λάθος που τον επέλεξε.

«Κάνει μια επιλογή να δηλώσει αφελής. Αλλά δεν είναι» είπε ο κ. Βαρουφάκης για τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι οι πολίτες αποφάσισαν με 61% να μην έρθει νέο μνημόνιο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι ήταν κοινή η απόφαση στο επιτελείο του Μαξίμου, το 2015, να πάει σε ρήξη με τους δανειστές για το ζήτημα του χρέους και ο ίδιος κλήθηκε να υπηρετήσει αυτή την επιλογή. 

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι το ίδιο θα έκαναν ο Ανδρέας Παπανδρέου ή ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αν ήταν στην εξουσία και είχαν να διαχειριστούν ένα χρέος που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, λόγω του ύψους του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαψε να είναι αριστερός το βράδυ του δημοψηφίσματος» είπε σε άλλο σημείο της παρουσίας του στο ΣΚΑΙ.

«Όποιο θέλει να ψαλιδίσει την αυτοδυναμία του Μητσοτάκη, πρέπει να ψηφίσει ΜέΡΑ25. Διότι τι θα λένε από τα έδρανα της Αντιπολίτευσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στους υπουργούς της ΝΔ; Φέρτε πίσω τα λιμάνια;» τόνισε.