«Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα πιστοληπτικής γραμμής» ξεκαθάρισε ο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το «καλησπέρα» της συνέντευξής του στην τηλεόραση του Alpha.

Με την λακωνική αυτή τοποθέτηση, ο πρόεδρος της ΝΔ «άδειασε» τον υποψήφιο βουλευτή Μπάμπη Παπαδημητρίου, ο οποίος νωρίς το πρωί είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα μπορεί να αποδεχθεί την πιστοληπτική γραμμή στήριξης από τον ESM, ώστε να δανείζεται φθηνά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε στη συνέντευξή του για τις μειώσεις φόρων και τα περιθώρια που υπάρχουν δεδομένου ότι το ποσοστό του πρωτογενούς πλεονάσματος έχει πέσει κάτω από το 3,5% που προβλέπει η συμφωνία Τσίπρα με τους δανειστές.

Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος: «Δεν έχουμε δημοσιονομικό χώρο για το 2019. Οι μειώσεις φόρων θα αρχίσουν το 2020. Να σταματήσουμε με τη λογική των υπερπλεονασμάτων. Είναι λάθος πολιτική. Έχουμε μιλήσει για στοχευμένες μειώσεις δαπανών. Υπάρχουν και σήμερα δυνατότητες σε μια σειρά από τομείς. Έχουμε μιλήσει για βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι ο ίδος ζητά ισχυρή εντολή, η οποία θα λειτουργήσει και ως εντολή «διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους», ενώ υπενθύμισε τη συμπεριφορά των αγορών: «Φαίνεται ότι έχουμε πείσει τις αγορές που προεξοφλούν νίκη της ΝΔ. Το γεγονός ότι το 10ετές είναι κοντά στο 2% χωρίς να έχουμε κερδίσει εκλογές κάτι λέει» τόνισε.