«Είναι επιτακτική ανάγκη να έχει αυτοδυναμία η ΝΔ» υπογράμμισε ο υποψήφιος με τη ΝΔ στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών, Σάκης Ιωαννίδης, ο οποίος μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή Secret με τον Παναγιώτη Τζένο.

«Φανταστείτε δηλαδή να μην πάρει αυτοδυναμία η ΝΔ, να έχει 145 βουλευτές και να δίνει ψήφο ανοχής το ΚΙΝΑΛ και κάθε φορά να 'εκβιάζει' πολιτικά να περάσει αυτό το νομοσχέδιο, να μη περάσει αυτό κλπ, δεν θα μπορέσει η επόμενη κυβέρνηση να περάσει το πρόγραμμά της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας με νόημα:

«Αν δεν υπάρχει μια στιβαρή κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση που να έχει ενιαία γραμμή και ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα αντιλαμβάνεστε ότι η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με τέτοιο τρόπο οπότε είναι ξεκάθαρο ότι θα οδηγηθούμε σε νέες εκλογές και οι νέες εκλογές είναι με απλή αναλογική πράγμα που σημαίνει ότι μετά με τίποτα δεν μπορεί η χώρα να κυβερνηθεί γιατί εμείς δεν μπορούμε να μπούμε σε μια συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε εκ διαμέτρου διαφορετικό πρόγραμμα και εκ διαμέτρου διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων. Οπότε είναι επιτακτική ανάγκη, είναι μια πραγματικότητα η οποία πρέπει να γίνει η αυτοδυναμία της ΝΔ.»


Ερωτηθείς ποιο είναι το σχέδιο και ποια θα είναι τα άμεσα αποτελέσματα της διακυβέρνησης της ΝΔ:

«Εμείς θέλουμε αυτοδυναμία για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα το οποίο έχουμε εξαγγείλει, τους 16 άξονες. Το πρόγραμμά μας λεει ξεκάθαρα ότι θα μειώσουμε στην οικονομία φορολογικούς συντελεστές, θα κινητροδοτήσουμε τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.

«Η ΝΔ είναι το μεγάλο λαϊκό κόμμα. Είναι το κόμμα το οποίο είναι δίπλα στους εργαζόμενους, είναι το κόμμα το οποίο θέλει την ανάπτυξη και την επένδυση με μια καλή επιχειρηματικότητα και με καλούς επιχειρηματίες οι οποίοι θα επενδύσουν στη χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ενώ στρέφοντας τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ, τον κατηγόρησε ότι ήταν αυτός ο οποίος υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη αυτά τα 4,5 χρόνια και τη στράγγιξε.

Μιλώντας για το πρόγραμμα και το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Εμείς αυτό το οποίο θέλουμε είναι να κάνουμε τη χώρα μας μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα που ο κόσμος δεν θα ζει από επιδόματα, αλλά ο κόσμος θα ζει και θα ευημερεί μέσα από τη δουλειά του.»

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι θα συνεχιστεί το καθεστώς κοινωνικής ειρήνης με κυβέρνηση ΝΔ: «Αν 4,5 χρόνια δεν είχαμε διαμαρτυρίες, που δεν είχαμε όντως, και τις έχουμε τώρα αμέσως σημαίνει ότι αυτοί οι οποίοι τα σπάγανε τους έβγαζε ο ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο. Δηλαδή αν 4,5 χρόνια υπήρχε μια κοινωνική ειρήνη και δεν βγαίναν κάποιοι να τα γκρεμίζουν όλα στο δρόμο και τώρα αμέσως μόλις βγει η ΝΔ (συμβεί), αυτό είναι ένα ύποπτο σενάριο. Δεν το λεω τυχαία, λεω ότι κάποιοι μπορεί να ετοιμάζονται για αυτό. Εν πάση περιπτώσει εμείς είμαστε ώριμοι έχουμε μάθει από τα λάθη που κάναμε στο παρελθόν γιατί κάναμε και εμείς λάθη αλλά από εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ 4,5 χρόνια έκανε εγκλήματα. Από εκεί και πέρα είμαστε προετοιμασμένοι για το τι μπορεί να αντιμετωπίσουμε μετά κυρίως όμως αυτό το οποίο επιδιώκουμε εμείς δεν είναι να έχουμε μια εκλογική μεγάλη νίκη και μια εκλογική αυτοδυναμία, αυτό που μας νοιάζει είναι να έχουμε μια μεγάλη κοινωνική νίκη και κοινωνική συμμαχία. Επιδιώκουμε οι 'Ελληνες πολίτες να ψηφίσουν το πρόγραμμά μας και εμείς θα κάνουμε πράξη αυτά τα οποία έχουν ψηφίσει οι πολίτες. Την κοινωνική ηρεμία και τη μη διαμαρτυρία κάποιων θα προσπαθήσουμε με τρόπο προγραμματικό να την επιβάλλουμε. Αν κάποιοι επίτηδες βγούνε στο δρόμο για να κάνουν αυτά τα οποία κάνανε αυτό μετά είναι δουλειά του κράτους να μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις. Να ξέρουν όλοι ότι εμείς στη χώρα μας θα επιβάλλουμε τους κανόνες που διέπει το Δίκαιο της Ελλάδας.»