Τη διεξαγωγή τακτικού συνεδρίου εντός του 2019 επιβεβαίωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Ταυτόχρονα, προσδιόρισε ποιες είναι οι προσαρμογές που πρέπει να κάνει το κόμμα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που από το 2010, αλλά και πριν, βρίσκεται σε διαρκή κίνηση» τόνισε ο Π.Σκουρλέτης, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 και πρόσθεσε με νόημα:

«Είναι σαφές ότι αν μιλάμε για προσαρμογή με βάση τις ανάγκες της εποχής, ναι, θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι αναγκαία και πρέπει αυτή η προσαρμογή να μπολιάσει και τον τρόπο που λειτουργεί και το πολιτικό υποκείμενο, το κόμμα, αλλά και τον τρόπο που σχεδιάζει και σκέπτεται. Κακά τα ψέματα, το προηγούμενο διάστημα υπήρχε εκ των πραγμάτων επιλογή υποτίμησης και εγκατάλειψης αυτού που ονομάζουμε κόμμα.»

Όσο για το αν θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να μεταλλαχθεί σε ένα άλλο κόμμα, ο ίδιος είπε ότι αυτό είναι ένα σύνθετο ζήτημα που δεν πρέπει να υπάρχει βιασύνη να βρεθεί η απάντηση.

«Αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει να μη βιαστούμε να τα απαντήσουμε με επιδερμικό τρόπο, αλλά να κοιτάξουμε το περιεχόμενό τους» υπογράμμισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε με νόημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον βασικό εκφραστή των δυνάμεων που κατά καιρούς εκφράζονταν από τα κόμματα της Κεντροαριστεράς.