Τη δίωξη-σοκ στον πρώην γενικό γραμματέα Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσο, αποκαλύπτει η εφημερίδα «Μπαμ» της Κυριακής για τα στραβά μάτια που έκανε απέναντι στον καναλάρχη Ιωάννη Καλογρίτσα στην υπόθεση με τα βοσκοτόπια.

Η εφημερίδα μάλιστα, φέρνει και στο φως της δημοσιότητας το εισαγγελικό πόρισμα για το πώς στήθηκε όλο αυτό το σκάνδαλο με τον Λευτέρη Κρέτσο και τον Ιωάννη Καλογρίτσα.

Στην πραγματικότητα η υπόθεση αποδεικνύει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τότε που βγήκε στην εξουσία το 2015 προσπάθησε να ελέγξει και να χειραγωγήσει με κάθε τρόπο τα μέσα ενημέρωσης αλλά και να μεθοδεύσει τον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, διώξεις θα ασκηθούν και σε πέντε μέλη της επιτροπής ελέγχου των τηλεοπτικών αδειών.

Παράλληλα, για ηθική αυτουργία κατηγορείται ο επιχειρηματίας Ιωάννης Καλογρίτσας, ενώ στο φως έρχονται απίστευτες λεπτομέρειες για το πώς επιχειρήθηκε να στηθεί το τηλεοπτικό κανάλι ΣΥΡΙΖΑ.

Βασικός κατηγορούμενος για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης είναι ο Λευτέρης Κρέτσος, στενός συνεργάτης, του μέχρι πρότινος υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά.

Η παραγγελία της δίωξης πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου 2019 από τον εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος ανέσυρε την δικογραφία από το αρχείο, όπου την είχε τοποθετήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο εισαγγελέας εμφανίζεται να είναι καταπέλτης προς την υπόθεση μιας και όπως σημειώνει, ο Λευτέρης Κρέτσος και τα κατηγορούμενα μέλη έκαναν ότι μπορούσαν «με αποκλειστικό σκοπό να ευνοήσουν την εταιρεία του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα κατέβαλε το ποσό της προσφοράς του, ή λαμβάνοντας υπόψη έγγραφα και δικαιολογητικά, τα οποία με βάση την προκήρυξη δεν έπρεπε και δεν μπορούσαν να λάβουν υπόψη».