Σε εντατικούς ρυθμούς εισέρχεται από σήμερα η Βουλή, εν όψει της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, το τριήμερο Σάββατο έως Δευτέρα.

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου, στις 10.30, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πειραιώς, ο κ. Μητσοτάκης «θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό ενώ θα ακολουθήσει η εκλογή του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας». Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Από την Τετάρτη 24 Ιουλίου η Βουλή θα συζητήσει και να επεξεργαστεί τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης, ένα εκ των οποίων θα είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Το ερχόμενο Σάββατο θα ανοίξει η συνεδρίαση της Ολομέλειας με τις προγραμματικές δηλώσεις από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και θα ακολουθήσουν στο βήμα οι πρώτοι έξι ομιλητές που θα οριστούν από τα κόμματα. Τις δύο επόμενες ημέρες, Κυριακή και Δευτέρα, έως την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θα εναλλάσσονται στο βήμα μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές. Στόχος είναι εκτός από τους υπουργούς, να λάβουν τον λόγο και τουλάχιστον 10 υφυπουργοί.

Το Κοινοβούλιο θα κλείσει για σύντομες διακοπές στις 12 Αυγούστου για να ανοίξει μία εβδόμαδα αργότερα, στις 20 του μήνα. Φέτος το καλοκαίρι δεν θα λειτουργήσουν θερινά τμήματα στη Βουλή, η οποία θα συγκληθεί στην πλήρη σύνθεσή της.