Την εκτίμηση ότι μέχρι τέλος του 2019 είναι εφικτό να μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό για τη μεγάλη επένδυση, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το νόμο Τσίπρα για το Ελληνικό, ενώ υπενθύμισε ότι το όλο έργο ήταν όραμα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

«Έχουν γίνει σε λίγες ημέρες όσα δεν έχουν γίνει σε δύο χρόνια, αυτό λένε όσοι εμπλέκονται με την επένδυση» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός, μην παραλείποντας να αποδώσει τα εύσημα στην πρώην αρμόδια υφυπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα, εν αντιθέσει με την πρώην υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, που χαρακτήρισε «νεότερα μνημεία του ελληνικού κράτους» τα παλιά αεροπλάνα της Ολυμπιακής και τα οποία μάλιστα δεν πρέπει να μετακινηθούν από εκεί, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι όλες οι πόρτες του Κράτους ανοίγουν γιατί ο πρωθυπουργός μάς έχει δώσει το περιθώριο να κινηθούμε ανοιχτά κι έτσι κάτι που λόγω γραφειοκρατίας παίρνει έναν χρόνο να γίνει, γίνεται τώρα σε μία μέρα, διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναγνώρισε πάντως ότι η διαδικασία είναι δαιδαλώδης, καθώς αν και γίνονται συσκέψεις καθημερινά επί του θέματος, όπως είπε, «χθες βρήκαμε καινούρια συναρμοδιότητα, μετά από 15 συσκέψεις»

Σχετικά με για την στάση της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με την Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «έχει στηθεί αισχρή προπαγάνδα» από τον ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας πως η ΝΔ προεκλογικά είπε ότι εφόσον κυρώθηκε η Συμφωνία από το Κοινοβούλιο δεν μπορεί να ακυρωθεί.

«Ο κ. Βελόπουλος ατύχησε στην κριτική του. Η ιδέα ότι οι ουρανοξύστες είναι αστεία. Όσο και να μας κάνει εντύπωση, οι μεγαλύτεροι ουρανοξύστες είναι οι πλέον ασφαλείς στους σεισμούς, λόγω των τεχνικών κατασκευής» είπε σε άλλο σημείο ο κ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» στη Βουλή.

Σε ερώτηση για τις φοροελαφρύνσεις και την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για το «πού θα βρεθούν τα λεφτά», ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Το να ρωτάει ο ΣΥΡΙΖΑ πού θα βρεθούν τα λεφτά, δεν είναι πολιτικό ατόπημα, είναι βλασφημία», συμπληρώνοντας ότι όλα είναι συμφωνημένα με τους θεσμούς.