Άγρια κόντρα ξέσπασε το πρωί της Κυριακής μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα, στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής.

Η αντιπαράθεση, εκτυλίχθηκε στον αέρα της ΕΡΤ, με τον κ. Γεωργιάδη να επικαλείται το άρθρο των Financial Times, στο οποίο η Ελλάδα μπήκε στα οικονομικά θαύματα του κόσμου.

Τότε, ο κ. Τσίπρας αμφισβήτησε το άρθρο, αφήνοντας αιχμές για τη σκοπιμότητα του συντάκτη.

«Λέτε ότι η κυβέρνηση πλήρωσε τους Financial Times για να γράψουν άρθρο» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης στον τηλεοπτικό αέρα. Παρότι ο διάλογος είχε ολοκληρωθεί, ο υπουργός Ανάπτυξης ρώτησε ευθέως τον κ. Τσίπρα: «Πλήρωσε η κυβέρνηση τους Financial Times;». «Ο άνθρωπος ή παίρνει ναρκωτικά ή είναι πληρωμένος» απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εννοώντας τον συντάκτη του κειμένου.

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ, που εξαπέλυσε επίθεση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει «σημαία» κάθε αρνητικό δημοσίευμα, ακόμη και fake news για τη χώρα, αποσιωπώντας όλα τα θετικά, χαρακτηρίζει άρθρο μιας από τις εγκυρότερες εφημερίδες στον κόσμο, ως πληρωμένο από την Κυβέρνηση ή/και αποτέλεσμα χρήσης ναρκωτικών!» επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει για άλλη μια φορά πώς αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία και την ελευθεροτυπία! Οτιδήποτε αρνητικό για τη χώρα είναι «ανεξάρτητη δημοσιογραφία» και γίνεται αντιπολιτευτική σημαία. Οτιδήποτε θετικό καταγγέλλεται ως πληρωμένο και κατευθυνόμενο. Αυτός ήταν και αυτός εξακολουθεί να παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ! Τίποτα δεν έμαθε από την εποχή των βοσκοτοπίων και τίποτα δεν άλλαξε» καταλήγει η ανακοίνωση.


Με τη σειρά του ο Γιώργος Τσίπρας απάντησε σε ανάρτηση του, στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι «Ναι, είτε ο αρθρογράφος είχε παραισθήσεις είτε εκτέλεσε παραγγελία με τόσο άκομψο τρόπο που κι ένας πρωτοετής φοιτητής του Οικονομικού θα τα κατάφερνε καλύτερα. Ή μπέρδεψε την Ελλάδα με κάποια άλλη χώρα».

Απάντηση στη ΝΔ. Αντιλαμβάνομαι την αμηχανία της ΝΔ που εδώ και δύο εβδομάδες ήταν απρόθυμη να προβάλλει ένα άρθρο που...

Δημοσιεύτηκε από Γιώργος Τσίπρας / Giorgos Tsipras στις Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2022