Το χρονοδιάγραμμα του αρχικού νομοθετικού έργου της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στο πρώτο μπρίφινγκ που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο με τις πρώτες άμεσες μειώσεις φόρων και τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων που θα εισαχθεί με τη ρύθμιση του κατεπείγοντος την Παρασκευή και θα ψηφιστεί μέχρι την 1η Αυγούστου

Απαντώντας σε ερώτηση του parapolitika.gr για το αν θα κινδυνεύει ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για τη φετινή χρονιά, ο κ. Πέτσας απάντησε πως «όσοι έβλεπαν δημοσιονομικό κενό έβλεπαν μια φωτογραφία του χθες» και ότι «δεν θα υπάρξει κανένα δημοσιονομικό κενό το 2019». Έκανε λόγο για συστηματική εκτέλεση πάνω από το στόχο 3.5% τα προηγούμενα χρόνια, κάτι το οποίο δεν θα συνεχίσει η παρούσα κυβέρνηση και δεσμεύθηκε για τήρηση του στόχου, παρά τις γενναίες μειώσεις φόρων, με τις επισκοπήσεις δαπανών και μέσα από το γεγονός ότι η οικονομία το τελευταίο διάστημα πηγαίνει αρκετά καλύτερα καθώς αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη στην αγορά ομολόγων. Επίσης, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «από το 2019 μέχρι το 2023 προβλεπόταν στο μεσοπρόθεσμο μια υπεραπόδοση της τάξης των 3.5 δισ. ευρώ, αυτό το καταργούμε».

Έκανε λόγο επίσης στο ίδιο πλαίσιο για μείωση στην τετραετία δαπανών της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ με επισκόπηση δαπανών, προώθηση ηλεκτρονικών συναλλαγών και υψηλότερη ανάπτυξη. Με βάση όλα τα παραπάνω, ο στόχος του 3.5% πρωτογενούς πλεονάσματος δεν κινδυνεύει, όπως είπε.

Τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο αφορολόγητο και τα κοινωνικά επιδόματα και τόνισε κατηγορηματικά ότι το αφορολόγητο όριο δεν θα μειωθεί και ότι κανένα κοινωνικό επίδομα δεν πρόκειται να καταργηθεί.