Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (25/7) ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστουδουλάκης.

Συζητώντας με τους Κ. Γιαννακίδη και Π. Δημητρολόπουλο για την πολιτική επικαιρότητα, ο κ. Χριστουδουλάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Ο ίδιος αφού διηγήθηκε προσωπική ιστορία του στην οποία ο αδελφός του δέχθηκε επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη επειδή τον πέρασαν για τον ίδιο. «Το πανεπιστημιακό άσυλο θεσπίστηκε το 1982 μέσα από το θεσμικό πλαίσιο το ΠΑΣΟΚ για να θωρακίσει όχι μόνο την ελευθερία της έκφρασης και των ιδεών, αλλά και την ίδια την ακαδημαϊκή δραστηριότητα από τα εκάστοτε καθεστώτα. Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από το να πιστεύει κανείς ότι το πανεπιστημιακό άσυλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιαδήποτε άνομη και αξιόποινη πράξη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι ο νόμος Διαμαντοπούλου κατάφερε να φέρει μία ευρεία πολιτική συναίνεση και για αυτό το λόγο θα πρέπει να επανέλθει προς ψήφιση «φέρτε το άρθρο 3 του νόμου Διαμαντοπούλου να το ψηφίσουμε με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις για την εφαρμογή του» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος, μίλησε επίσης και για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, παραδεχόμενος ότι το κόμμα έκανε λάθη, αλλά πλήρωσε ένα δυσανάλογο πολιτικό κόστος σε σχέση με αυτό που πραγματικά του αναλογούσε στη δημιουργία της κρίσης, όταν μάλιστα η Νέα Δημοκρατία με την ευθύνη που είχε με την διόγκωση των ελλειμάτων μεταξύ 2004-2009, σήμερα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αναφερόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο και στο «διαζύγιο» με το Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Χριστοδουλάκης δήλωσε εμφατικά: «Στη μάχη που ακόμα δίνουμε δεν περισσεύει κανείς και ιδιαίτερα ένα πολιτικό πρόσωπο όπως ο κ. Βενιζέλος».

Μιλώντας τώρα για τη σημερινή ταυτότητα του ΚΙΝΑΛ και την πορεία του στην πολιτική σκηνή της χώρας, ο κ. Χριστοδουλάκης, υπογράμμισε ότι «χρειάζεται μία συνολική ανανέωση στο ΚΙΝΑΛ, καθώς το κόμμα δείχνει πως έχει μια λιγότερο ισχυρή έκφραση στις νέες γενιές και η Φώφη Γεννηματά δίνει σιγά – σιγά το χώρο που χρειάζεται σε νέους ανθρώπους τοποθετώντας τους σε θέσεις – κλειδιά».

«Είναι πρώτη φορά στην Μεταπολίτευση που τα δύο κόμματα έχουν στον ιδεολογικό τους άξονα ανάμεσά τους το τρίτο κόμμα» δήλωσε αναφερόμενος στο σύγχρονο δικομματισμό που αναπτύσσεται στην Ελλάδα και συμπλήρωσε: «Οι συσχετισμοί έχουν σίγουρα αλλάξει. Η θέση του ΚΙΝΑΛ είναι προγραμματική υπεύθυνη αντιπολίτευση. Όπου διαφωνούμε στεκόμαστε δυναμικά απέναντι, όπου συμφωνούμε στηρίζουμε προς όφελος του ελληνικού λαού. Δεν φοβόμαστε αυτούς που προσπαθούν να κάνουν οργανωτικές και όχι πολιτικές συγκολλήσεις, γιατί όταν υπό τον υποτιθέμενο μανδύα του προοδευτισμού έχεις βάλει ό,τι χωράει στο πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει ιδεολογική ταύτιση».