Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Επικρατείας, για το «Επιτελικό Κράτος», εισήχθη σήμερα προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα από την Ολομέλεια.

Με τις ρυθμίσεις και διατάξεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο εισάγεται για πρώτη φορά ένα σύγχρονο εγχειρίδιο διακυβέρνησης, για την οργάνωση, την σύνθεση την λειτουργία της Κεντρικής Δημοσίας Διοίκησης με τους όρους, της καλής νομοθέτησης, της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας.

Ενδεικτική της προσπάθειας και της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης, είναι το γεγονός πως με το άρθρο 43 του σχεδίου νόμου, προβλέπεται πως τόσο οι Γενικοί όσο και οι Ειδικοί γραμματείς θα αξιολογούνται

Συγκεκριμένα οι Γενικοί και οι Ειδικοί Γραμματείς, θα υπογράφουν συμβόλαιο απόδοσης με τον αρμόδιο Υπουργό, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει τους στόχους καθώς και τις δράσεις, τους οποίους θέτει και αναμένει να υλοποιήσει. Μάλιστα, επισημαίνεται πως, αν ο Γενικός ή ο Ειδικός Γραμματέας δεν πετύχει ουσιωδώς τους στόχους που έθεσε με δική του υπαιτιότητα, ο οικείος Υπουργός μπορεί να εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό για να μη συνεχίσει την θητεία του και μπορούν να αποφασίσουν ακόμη και την λήξη της θητείας του.
ΓΕΝΙΚΟΙ_ΚΑΙ_ΕΙΔΙΚΟΙ_ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ__1_