Ως αποφασισμένος για να συζητήσει ακόμη και την άμεση ή/και βραχυμεσοπρόθεσμη λήψη μέτρων διαρθρωτικού, δομικού χαρακτήρα στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) εμφανίζεται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος πέρασε σήμερα, στις 10 π.μ.. την κεντρική πύλη της έδρας της κεντρικής διοίκησης του Οργανισμού, προκειμένου να έχει κάνει συσκέψεις με τη διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Δημοσίας Υγείας, Πρόληψης και Εθελοντισμού Παναγιώτη Πρεζεράκο.

Ο Βασίλης Κικίλιας φαίνεται ότι θα προχωρήσει άμεσα στην αναδιάρθρωση της σύνθεσης του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου αυτό να ενισχυθεί με τεχνοκρατικά στελέχη, χωρίς να υποβαθμίσει τη συμμετοχή των εκπροσώπων των ασφαλισμένων, των ασθενών και των γιατρών του Οργανισμού, ενώ άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του υπουργού Υγείας σχετικά με την τύχη του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Βασίλη Πλαγιανάκου, ο οποίος, πάντως, έχει εκδηλώσει σαφώς και ρητώς τη διάθεσή του να παραμείνει στο «τιμόνι» του Οργανισμού, με τους παραπάνω από 10 εκατ. ασφαλισμένους.

Μάλιστα, με δεδομένη την αντίθεση της κυβέρνησης στους περίπλοκους, ακριβούς όσο και πρόχειρους σχεδιασμούς της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας σχετικά με την ανάπτυξη της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κυριαρχικά αν όχι αποκλειστικά με βάση το παρωχημένο «πείραμα» των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), είναι αναμενόμενο όσο και προφανές ότι ο Βασίλης Κικίλιας επιθυμεί να θέσει άμεσα τον ΕΟΠΥΥ σε τροχιά ανάπτυξης μίας νέας δομής και αντίληψης για την δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της χώρας μας, η οποία θα αξιοποιεί όλους τους γιατρούς της χώρας μας και θα λειτουργεί με άξονα τον ίδιον τον ΕΟΠΥΥ.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες των parapolitika.gr, ο υπουργός Υγείας δεν προτίθεται να προβεί σε σχετικές δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους, μετά το πέρας των συσκέψεων στον ΕΟΠΥΥ, ενώ, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης δεν θα συνοδεύει σήμερα τον Βασίλη Κικίλια στον ΕΟΠΥΥ, καθώς ο ίδιος θα βρίσκεται, την ίδια ώρα, στη Βουλή, προκειμένου, εάν χρειασθεί, να παράσχει εξηγήσεις και να υποστηρίξει τα άρθρα εκείνα του διϋπουργικού πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία εισηγείται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.