Αποστομωτική ήταν η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, εναντίον του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, από τη Βουλή για την τροπολογία στο σχέδιο για το Ελληνικό.

Ο υπουργός ανέφερε ότι η τροπολογία αναφερόταν στη νομική διασάφηση του όρου υψηλά κτίρια και τόνισε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε είτε ψευδώς είτε επειδή ήταν παραπληροφορημένος. «Είστε πρώην πρωθυπουργός και δεν αρμόζει στο αξίωμα που είχατε να λέτε τέτοια στη Βουλή των Ελλήνων για μία σοβαρή επένδυση που εσείς, με τον τρόπο σας, προσπαθήσατε να υποστηρίξετε». Μάλιστα, ο υπουργός υποστήριξε πως ο νόμος που τροποποιήθηκε έχει την υπογραφή των πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τον Τσίπρα να πει με ποιο σημείο της τροπολογίας ευνοήθηκε ο επενδυτής. «Αν δεν το κάνετε, πάει να πει πως ό,τι αναφέρατε πριν ήταν λόγια του αέρα», κατέληξε.

Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε ότι θα ήταν πολύ εύκολο αν τον κατηγορήσει ότι υποστηρίζει τα συμφέροντα που επιδιώκουν να σταματήσουν την επένδυση. «Το να έρθουν επενδύσεις σ' αυτήν την χώρα είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης», συμπλήρωσε και έκανε λόγο για αρνητικά μηνύματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους επενδυτές αναφορικά με την προσέλκυση κεφαλαίων στη χώρα. «Όσα είπατε για το ελληνικό ήταν όλα ψέματα», σημείωσε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί να επιστρέψει στους δρόμους για να κάνει αντιπολίτευση καθώς κυβέρνησε επί μία τετραετία και το έργο του έχει χαράξει ξεκάθαρη πορεία. Ανέφερε δε, την περίπτωση της Κατερίνας Σαβαΐδου η οποία εκδιώχθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στη συνέχεια δικαιώθηκε από το δικαστήριο, γιατί απλά δεν έκανε τις... δουλειές του ΣΥΡΙΖΑ. «Όταν φέρατε τον διορισμό της κ. Θάνου και την εκλέξατε με τη Χρυσή Αυγή, θέσαμε το θέμα ενώπιον του ελληνικού λαού. Κι όμως, αν ήταν μόνο για την κυρία Θάνου, θα μπορούσε κάπως να πει ότι είναι μία φωτογραφική διάταξη. Δεν διορίσατε μόνο την κυρία Θάνου αλλά και ως αντιπρόεδρο τη διευθύντρια του γραφείου του κ. Παππά και κομματικούς ΣΥΡΙΖΑίους που βρέθηκαν ως μέλη σε μία ανεξάρτητη αρχή που δεν πρέπει να έχει ίχνος πολιτικής επιρροής». 

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό να δείξει ότι έβαλε μυαλό μετά την τετραετία που κυβέρνησε τη χώρα και να μην βάζει εμπόδια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχύσει τις επενδύσεις και την εξωστρέφεια της χώρας.