Να ολοκληρώσει τη θητεία της και έπειτα να αποχωρήσει από την προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού ζητά η Βασιλική Θάνου, κατά την εμφάνισή της ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής.

Ουσιαστικά με το αίτημά της αυτό η κ Θάνου ζητά την ουσιαστική ακύρωση της διάταξης που δρομολογεί την απομάκρυνσή της από τη θέση της ως επικεφαλής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η πρώην σύμβουλος στο πρωθυπουργικό γραφείο του Αλέξη Τσίπρα δήλωσε πως η επίμαχη διάταξη πρέπει είτε να αποσυρθεί από το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος είτε να εισαχθεί μεταβατική ρύθμιση που θα διασφαλίζει πως η νυν ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα ολοκληρώσει την θητεία της.

«Θα υπάρξει καθυστέρηση αν αλλάξει η ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, έτσι πλήττεται η αρχή της αποτελεσματικότητας, άρα και το δημόσιο συμφέρον», ανέφερε η κ. Θάνου μιλώντας στην Βουλή.

Εξέφρασε την «ιδιαίτερη ενόχληση όλων των μελών μας», όπως είπε για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και υπογράμμισε ότι «διαθέτουμε όλα τα προσόντα για τα καθήκοντά μας. Ουδείς αμφισβήτησε την αντικειμενικότητα και αμεροληψία μας».

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Σωστή η τροπολογία, αλλά να ισχύσει για τους επόμενους

«Κατόπιν των ανωτέρω, ζητούμε να αποσυρθεί η διάταξη του άρθρου 101 του ν/σ, άλλως να προστεθεί μεταβατική διάταξη (ως τελευταίο εδάφιο), στην οποία να προβλέπεται ότι «για τα ήδη υπηρετούντα μέλη της Διοίκησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, δεν εφαρμόζεται η ρύθμιση των προηγούμενων εδαφίων, μέχρι τη λήξη της θητείας τους». Ομοίως και για τον Γενικό Διευθυντή ή Προϊστάμενο Διεύθυνσης». Έτσι καταλήγει το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες η επιτροπή Ανταγωνισμού με αφορμή την επίμαχη τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση. Επι της ουσίας θεωρούν σωστή την διάταξη, ωστόσο ζητούν να μην εφαρμοστεί για την σημερινή διοίκηση της Επιτροπής. Από τη στιγμή που θα λήξει η θητεία τους, δεν έχουν κανένα θέμα για την εφαρμογή των όσων προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτακη. Παντως και μόνο αυτό καταδεικνύει ότι επι της αρχής, ακόμη και η Αννα Νάκου, πρώην συνεργάτιδα του Νίκου Παππα, δεν διαφωνεί με την αποκομματικοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι να ισχύσει αφού λήξει η θητείας της.