Πυρά κατά της Βασιλικής Θάνου, αλλά και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, στην τοποθέτησή του κατά την διάρκεια της ακρόασης φορέων του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην αρχή της ομιλία του και απαντώντας στα όσα είχε πει νωρίτερα η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, σχετικά με ρύθμιση που αφορά στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, υποστήριξε ότι η διάταξη δεν είναι φωτογραφική. 

Με αφορμή τις αναφορές της κ. Βασιλικής Θάνου πως η αντικατάστασή της από την θέση της Προέδρου Επιτροπής Ανταγωνισμού θα έχει επιπτώσεις στο έργο της, σημαντικές καθυστερήσεις και εν τέλει επιπτώσεις στο δημόσιο συμφέρον, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε “δεν πρέπει να υπάρχει κανένα ίχνος πολιτικής επιρροής”, ενώ προσέθεσε “δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο μεγάλη φασαρία, δηλαδή ουδείς αναντικατάστατος πλην της κυρίας Θάνου;”.

Σημείωσε πως χαίρεται γιατί επί της ουσίας υπάρχει συμφωνία στην διάταξη ότι δηλαδή δεν πρέπει να τοποθετούνται άνθρωποι με κομματική ταυτότητα στις ανεξάρτητες αρχές και το πρόβλημα είναι η μεταβατικότητα" 

Μάλιστα σημείωσε πως “είμαστε υπερήφανοι γι ' αυτή την τροπολογία”, ενώ απευθυνόμενος στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είπε “εκπλήσσομαι που έχετε το θράσος να έχετε διορίσει τη μισή Κεντρική Επιτροπή και να μην κρύβεστε”.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο Ν. Παππά, λέγοντας πως “αν δείτε τον Αδ. Γεωργιάδη να διορίζει αντιπρόεδρο της επιτροπής τη νομική μου σύμβουλο να έρθετε να με ψέξετε”

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία θα πρέπει να ενσωματωθεί μέχρι το 2021, «αλλά αυτό δεν είναι δεσμευτικό».

Και αφού είπε πως "μας κάνατε καλούς μαθητές σας" τόνισε: "Έψαξα να βρω την Οδηγία στην οποία αναφέρεστε (σς η κ. Θάνου επικαλέστηκε Ευρωπαϊκή Οδηγία λέγοντας ότι την παραβιάζει η διάταξη που θέτει αναδρομικά το ασυμβίβαστο) και βρήκα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να την ενσωματώσει έως τις 4 Φεβρουαρίου 2021. Μέχρι τότε λοιπόν υπάρχει περιθώριο και δεν μας δεσμεύει απολύτως τίποτα. Πάρα ταύτα το πνεύμα της Οδηγίας που είναι λιτό και σαφές το εφαρμόζει η διάταξη. Δηλαδή κανένα ίχνος πολιτικής επιρροής σε πρόσωπα που μπαίνουν σε Ανεξάρτητες Αρχές. Αυτό λέει η Οδηγία αυτό εφαρμόζει ο Νόμος. Αλώστε μέσα στα πρόσωπα που πλήττονται από την διάταξη είναι και πρόσωπο που υπήρξε σύμβουλος νυν υπουργού της ΝΔ και χάνει την θέση του. Ο Μητσοτάκης δίνει καλό παράδειγμα αυτοπεριορισμού, δεν διορίζει όποιον θέλει όπως του δίνει το δικαίωμα. Και ναι κύριοι, που κυβερνήσατε 4,5 χρόνια με την δικτατορία της πλειοψηφίας , ρωτήστε την Τασία πως παραβίαζε όλα τα δικαιώματα των μειοψηφιών , μπορείτε τώρα να διαμαρτύρεστε. Και ναι κύριε Παππά είναι λογικό να φωνάζεις που φεύγει η Διευθύντρια του γραφείου σου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού".

Η απάντηση Γεωργιάδη ξεσήκωσε θύελλα, με τους Νίκο Παππά, Παύλο Πολάκη και Βασιλική Θάνου να διαμαρτύρονται, ζητώντας τον λόγο.

«Κύριοι, που κυβερνήσατε 4,5 χρόνια με την δικτατορία της πλειοψηφίας, ρωτήστε την Τασία πως παραβίαζε όλα τα δικαιώματα των μειοψηφιών, μπορείτε τώρα να διαμαρτύρεστε», είπε απευθυνόμενος προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα που καταρρέει η σκευωρία της Novartis θα ψάξουμε ποιοι την έστησαν

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης έκανε και ένα σχόλιο για την αρχειοθέτηση της υπόθσης Novartis όσον αφορά την περίπτωση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη .

Σχόλιο για την αρχειοθέτηση της υπόθσης Novartis όσον αφορά την περίπτωση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έκανε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης

«Ευχάριστη έκπληξη το ότι μπήκε στο αρχείο η υπόθεση για τον Αντώνη Σαμαρά», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης. Για να προσθέσει όμως με νόημα: «Τώρα που καταρρέει η σκευωρία θα ψάξουμε να δούμε ποιοι την έστησαν», είπε χαρακτηριστικά. 

Δείτε το βίντεο από την τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή