Δεν μπορεί να αποκατασταθεί άμεσα η ζημιά στο αναβατόριο της Ακρόπολης, το οποίο ήταν μεταχειρισμένο όταν τοποθετήθηκε, σημειώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού.

«Δεδομένου ότι η κατεστραμμένη πλακέτα δεν βρέθηκε στην εγχώρια αγορά, ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη στην πλατφόρμα μεταφοράς των αναπηρικών αμαξιδίων, παραγγέλθηκε στη Γερμανία. Εκτιμώμενος χρόνος παραλαβής του εξαρτήματος τέσσερις εργάσιμες μέρες» τονίζεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.
Μεταχειρισμένο το αναβατόριο στην Ακρόπολη

Σημειώνεται από το ΥΠΠΟ ότι το αναβατόριο που εγκαταστάθηκε τον Ιούλιο 2014 ήταν ήδη μεταχειρισμένο και «κατά την τελευταία τετραετία το αναβατόριο δεν έτυχε της αναγκαίας συντήρησης».
Μετά από τέσσερις μέρες η αποκατάσταση στο αναβατόριο στην Ακρόπολη

Οπως ενημέρωσε την Τρίτη με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών Ελένη Μπάνου, ενημέρωσε την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ότι η πλατφόρμα, που μεταφέρει το αναπηρικό καροτσάκι παρουσίασε βλάβη.
Για την επισκευή του επρόκειτο να αναζητηθεί το εξάρτημα στην εγχώρια αγορά, ωστόσο όπως ενημέρωσε το ΥΠΠΟ, εαν δεν βρισκότανε, η αποστολή του από τη Γερμανία θα χρειάζεται τέσσερις ημέρες.

«Η Υπουργός Πολιτισμού έδωσε σαφείς οδηγίες για την άμεση συγκρότηση του σχετικού φακέλου, προκειμένου να εισαχθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, το θέμα της οριστικής αντικατάστασής του αναβατορίου και των λοιπών μηχανικών υποδομών» κατέληγε η ανακοίνωση του Υπουργείου.