Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.

Λίγα λεπτά πριν τις  09:00 ο επίτροπος έφτασε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και συναντήθηκε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπου ενημερώθηκε για τις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Εύβοια.

Την ικανοποίησή του για τα επίπεδα συντονισμού στην αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση επισήμανε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας.

«Χθες καταφέραμε τα βασικά, δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες» υπογράμμισε από την πλευρά του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κάνοντας ειδική μνεία στη βοήθεια που παρέχουν στην Ελλάδα άλλες χώρες της ΕΕ. «Η αξία της αλληλεγγύης και της συνεργασίας αναδείχθηκε έμπρακτα με την εφαρμογή και υλοποίηση του Resceu, μια προσπάθεια που αφορά όλη την Ευρώπη» εξήγησε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σχολιάζοντας πως έστειλαν βοήθεια και χώρες που έχουν δικά τους προβλήματα με φωτιές.

«Αυτή είναι η Ευρώπη που θέλουμε» σημείωσε.



Στο μεταξύ, από νωρίς το πρωί της Τετάρτης έχουν σηκωθεί τέσσερα Καναντέρ με κατεύθυνση την Εύβοια, ώστε να συμβάλουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Χρυσοχοΐδης: Στόχος μας να σώσουμε ζωές και περιουσίες

«Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε ζωές και να σώσουμε τις περιουσίες των κατοίκων» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για την ανθρωπιστική βοήθεια και διαχείριση κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη.

«Οι δύσκολες καταστάσεις μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Εκεί αναδεικνύεται η αξία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Αυτό εκφράζει η επίσκεψη του Επιτρόπου του κ. Στυλιανίδη» σημείωσε χαρακτηριστικά. Η αξία της αλληλεγγύης αναδείχθηκε έμπρακτα με την υλοποίηση του μηχανισμού rescEU, τόνισε προσθέτοντας ότι πρόκειται για μία προσπάθεια που αφορά όλη την Ευρώπη.