Να προσγειωθεί στην πραγματικότητα καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ με νεότερη ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, μετά την ανακοίνωση του πρώτου ότι «...ολόκληρος ο πλανήτης αναγνωρίζει: ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έσωσε την ελληνική οικονομία από τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την χρεοκοπία...».

Όπως επισημαίνει το ΥΠΟΙΚ «ολόκληρος ο πλανήτης αναγνωρίζει: ότι χρέωσε την ελληνική οικονομία και κοινωνία με τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ κόστος».

To ΥΠΟΙΚ επισημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να αποδεχθεί αυτό το γεγονός, ωστόσο οι πολίτες που το βίωσαν «αποφάσισαν να απαλλάξουν τη χώρα από την κυβέρνησή του».

Σημειώνει ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση συνεχίζει «να ζει στο δικό της πλανήτη…» και την καλεί «να προσγειωθεί και να συμμετέχει σε συζητήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας με ειλικρίνεια και δημιουργική διάθεση».

Νωρίτερα, το ΥΠΟΙΚ, απαντώντας σε προηγούμενη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο υποστήριξε ότι τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού το πρώτο επτάμηνο του 2019, «επιβεβαιώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ για οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση», επισήμανε πως τελικά η αξιωματική αντιπολίτευση «επιβεβαιώνει, για μία ακόμη φορά, ότι δεν τα πάει καλά με τη σωστή ανάγνωση των αριθμών και ότι συνεχίζει να κυριεύεται από αυταπάτες».

Εν συνεχεία αποδόμησε τους προβαλλόμενους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ με στοιχεία και σημείωσε πως η Κυβέρνηση, «με το ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιό της το οποίο άρχισε ήδη να ξεδιπλώνεται, θα επιτύχει υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, θα δημιουργήσει πολλές και καλές θέσεις απασχόλησης και θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή».