«Η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας συνιστά απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής μας», δήλωσε ο νέος πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής και αναπληρωτής γεν. γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, βουλευτής Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, προσθέτοντας:

«Όταν ήμαστε στην Αντιπολίτευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε παρουσιάσει το στρατηγικό σχέδιο της παράταξής μας, προκειμένου οι θάνατοι, που οφείλονται σε τροχαία δυστυχήματα, να μειωθούν την προσεχή δεκαετία κατά 50%.

Αυτό το σχέδιο τίθεται πλέον σε εφαρμογή με τον συντονισμό των δράσεων των συναρμόδιων υπουργείων και την ισχυροποίηση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, η οποία θα υποστηρίξει το έργο τους υποβάλλοντας προτάσεις για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την ενίσχυση της ασφάλειας των μεταφορών στη χώρα μας.

Οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησής μας γίνονται πράξη με ταχύτατους ρυθμούς. Ο Πρωθυπουργός έθεσε τους βασικούς άξονες για την πρόληψη και την αποτροπή των τροχαίων δυστυχημάτων, κατευθύνοντας την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδίου τόσο στην Κρήτη όσο και στο σύνολο της χώρας.

Παράλληλα, μέσω της Βουλής, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και εμπειρογνώμονες,θα συμβάλλουμεστην ολοκληρωμένη παραγωγή και εφαρμογή δημοσίων πολιτικών, που θα έχουν ως στόχο όχι μόνο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας αλλά και την αλλαγή της οδικής συμπεριφοράς, αφού, δεν πρέπει να ξεχνάμεότι, όλα είναι θέμα παιδείας.

Ευχαριστώ θερμά τον πρόεδρο, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τους συναδέλφους μου για την εμπιστοσύνη τους».

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της οδικής ασφάλειας βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του πρωθυπουργού, ο οποίος το τελευταίο διάστημα αναλαμβάνει στοχευμένες πρωτοβουλίες με στόχο την αντιμετώπιση των τροχαίων δυστυχημάτων. 
Ενδεικτική είναι η εφαρμογή του έκτακτου επιχειρησιακού σχεδίου για την αντιμετώπιση της «μάστιγας» των τροχαίων στην Κρήτη, που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρόσφατης συνάντησης που είχαν ο πρωθυπουργός και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.