Η χώρα κερδίζει αξιοπιστία με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον AΝΤ1. Ο ίδιος αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την κυβέρνηση, με αιχμή τις επενδύσεις, την ασφάλεια, την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, αλλά και το θέμα του ωραρίου των καταστημάτων.

Ο κ. Πέτσας μίλησε και για τα αναδρομικά τονίζοντας πως «περιμένουμε να δούμε την όποια δικαστική απόφαση» και τότε «θα έρθουμε να κάνουμε ότι ζητά η δικαστική απόφαση», διευκρινίζοντας ότι η εκπλήρωση των κυβερνητικών υποχρεώσεων θα εξαρτηθεί από την απόφαση, καθώς όπως είπε «άλλο είναι η δικαστική απόφαση να αφορά αναδρομικά για έναν χρόνο, άλλο για περισσότερα χρόνια».

Για το Ελληνικό, επισήμανε ότι «έπρεπε να γίνουν κάποια βήματα. Είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε, να υπάρξουν οι σχετικές αποφάσεις και από όσο ξέρω θα έχουν υπογραφεί όλες οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις μέχρι την Τετάρτη». Όπως προσέθεσε, «είναι ένα εμβληματικό έργο το Ελληνικό. Ως προαπαιτούμενο το θέτουν οι Έλληνες πολίτες και όσοι θέλουν να επενδύσουν στην χώρα. Είναι εμβληματικό έργο και θα δείξει ότι μπορούμε να προχωρήσουμε. Δέσμευση μας είναι να ξεμπλοκάρει το έργο, να κάνει η Κυβέρνηση ότι πρέπει να κάνει και να μπορεί να ξεκινήσει το έργο».

Σχολιάζοντας την επιχείρηση της Αστυνομίας για εκκένωση ακινήτων στα Εξάρχεια, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι «τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά λέμε ότι η Ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Δεν υπάρχουν άβατα. Αφήνουμε την Αστυνομία να κάνει την δουλειά της.

Χρειάζεται ευφυία και όχι βία και καλός σχεδιασμός», προσθέτοντας ότι έγιναν και συνεχίζονται οι προσπάθειες για ενίσχυση του προσωπικού της Αστυνομίας, αλλά και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, για τον οποίο θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αποτελεί ειλημμένη απόφαση για απομάκρυνση των φυλακών από τον Κορυδαλλό, δίχως όμως να αποκαλύψει σε ποια περιοχή, εντός Αττικής, θα μετακομίσει το σωφρονιστικό κατάστημα.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, είπε ότι η ακολουθούμενη διαδικασία, με την ακρόαση δικαστικών λειτουργών από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, έρχεται από το παρελθόν, λέγοντας ότι φυσιολογικά θα ληφθούν τελικές αποφάσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει το πρωί της Τετάρτης.

Για το θέμα των καταστημάτων τις Κυριακές

«Ο μεταρρυθμιστικός οίστρος της κυβέρνησης δεν αφορά ζητήματα όπως αυτό» ξεκαθάρισε ο ίδιος, σχολιάζοντας δημοσιεύματα για λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές.

«Η κυβέρνηση στηρίζει την μεσαία τάξη και τους ανθρώπους της αγοράς και δεν πρόκειται να βάλει μια 'βόμβα' στα θεμέλια αυτής της 'συμφωνίας' που έχει μαζί τους».

Αλλά και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, όταν ρωτήθηκε για το αν θα αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές απάντησε μονολεκτικά «όχι».

Νωρίτερα και η Μαριέτα Γιαννάκου σχετικά με το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ότι τάσσεται υπέρ της προαιρετικής λειτουργίας τους.