Τη στήριξη της κυβέρνησης στα ζητήματα των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκoς, μετά το πέρας της σύσκεψης εργασίας που είχε στο Διοικητήριο με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρο Καράογλου, τους 14 δημάρχους και της επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

«Το ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη είναι πάρα πολύ μεγάλο. Είναι δεδομένη η απόλυτη στήριξη των δημάρχων της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και ολόκληρης της Ελλάδας. Δεν μας ενδιαφέρει πού ανήκουν πολιτικά. Τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν χρώμα» δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το ζήτημα των απορριμμάτων, της διαχείρισης του περιβάλλοντος, την ασφάλεια, την παραχώρηση ανενεργών στρατοπέδων και τις ελλείψεις στη σχολική στέγη.

«Είναι υποχρέωση της πολιτείας να σταθεί δίπλα στους δήμους, για να υλοποιηθούν τα σχετικά έργα. Θα μελετήσουμε τα προβλήματα και θα έρθουμε ξανά στην πόλη με πολύ συγκεκριμένες λύσεις» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να έρθει εντός του 2019 η νομοθετική ρύθμιση για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό και για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου για τους ετεροδημότες.

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στον εκλογικό νόμο, που θα προβλέπει πλαφόν 4-5% για είσοδο κομμάτων στη Βουλή, αύξηση των εδρών στο Επικρατείας και αναλογικό μπόνους εδρών με βάση το ποσοστό του πρώτου κόμματος. «Όλα είναι ανοιχτά. Βασική αρχή για μας είναι η αναλογικότητα στην εκπροσώπηση και διασφάλιση της κυβερνησιμότητας της χώρας», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρικάκο για την δεύτερη επίσκεψή του στην πόλη μέσα σε 40 ημέρες και κατέστησε σαφές πως θα ακολουθήσουν ανάλογες συσκέψεις το επόμενο χρονικό διάστημα και με τους υπόλοιπους δημάρχους της Μακεδονίας και της Θράκης. Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του προέδρου της ΠΕΔ-ΚΜ και δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου, ο οποίος έκανε λόγο για μια συνεργασία που «αποβαίνει υπέρ των πολιτών και της κυβέρνησης».

Τέλος, τον λόγο πήρε η κ. Αντωνίου, η οποία υποστήριξε ότι στόχος του υπουργού, της κυβέρνησης και του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη είναι «να πετύχουμε το καλύτερο δυνατόν για τη Μακεδονία μας».

Πηγή άρθρου: voria.gr