Στοχευμένες δεσμεύσεις για τους επόμενους 12 μήνες θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κυριακος Μητσοτακης από τη ΔΕΘ, αναπτύσσοντας ένα αναπτυξιακό σχέδιο αξιοπιστίας, χωρίς τις παροχολογίες του παρελθόντος.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε λίγο μετά τις 10.00 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιεί την περιοδεία του στην 84η ΔΕΘ 

Μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο κ. Μητσοτάκης συναντάται με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ και το ΔΣ των Εργαζομένων.

«Στόχος μας είναι να γίνει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης μια από τις καλύτερες εκθέσεις στον κόσμο», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση και εκπροσώπους των εργαζομένων της ΔΕΘ-Helexpo.

O κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μοναδικά πλεονεκτήματα που προσφέρει στη Θεσσαλονίκη το γεγονός ότι υπάρχουν 170 στρέμματα μέσα στην καρδιά της πόλης τα οποία, μέσα από ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης στην κατεύθυνση της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και της διαμόρφωσης χώρων πρασίνου, θα αποτελούν ολοένα και περισσότερο σημείο αναφοράς για την κοινωνική, επιχειρηματική και αθλητική ζωή της πόλης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη στήριξή του στη διεθνή έκθεση και στάθηκε ιδιαίτερα στις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη από τις πρώτες κιόλας μέρες της νέας κυβέρνησης που αφορούν στην αναβάθμιση του ρόλου της ΔΕΘ και τη δημιουργία χώρων πρασίνου, γεγονός που θα τονώσει ακόμη περισσότερο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ΔΕΘ έναντι των ανταγωνιστών της.

Περιοδεία στα περίπτερα

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκινησε την περιοδεία του από τη Βόρεια είσοδο επί της οδού Εγνατίας ενώ νωρίτερα είχε συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ και των εργαζομένων της.

Ο πρωθυπουργός σταματά και επισκέπτεται τα περίπτερα όλων των εκθετών, συζητά λίγη ώρα μαζί τους για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους και μεταφέρει την αισιοδοξία του για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Αφού ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης έφτασε στο περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας όπου παρακολούθησε μια μικρή επίδειξη από τα στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, υπό τα... σαλπίσματα της στρατιωτικής μπάντας, που έπαιζε το αγαπημένο, κατά δήλωσή του, τραγούδι των Guns n' Roses, το «Paradise City». Στο παρελθόν ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι το συγκεκριμένο τραγούδι είναι ορισμένος ήχος κλήσης στο κινητό του. Μάλιστα, παρακολούθησε από κοντά στρατιωτικές επιδείξεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

thumbnail_IMG_7061


Ιδιαίτερης σημασίας ήταν και η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο περίπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου έκανε και μια γραπτή αφιέρωση.

Σημειώνεται ότι τον πρωθυπουργό ακολουθούν στελέχη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας.
Η περιοδεία του αναμένεται να διαρκέσει περίπου τρεις ώρες προκειμένου να έχει την ευκαιρία να περιοδεύσει σε όλες τις πλευρές της Έκθεσης.

Πήρε και την... φανέλα

Ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της περιοδείας του στα περίπτερα της ΔΕθ επισκέφθηκε και το περίπτερο της ομάδας του Ηρακλή, όπου του έδωσαν μια κυανόλευκη φανέλα με τον αριθμό 111. 
mi17


Ο Ηρακλής είναι η πρώτη χρονολογικά ομάδα που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1908, και φέτος συμπληρώνει 111 χρόνια ιστορίας.

Ο πρωθυπουργός δέχτηκε το δώρο της ομάδας και φωτογραφήθηκε με τους ανθρώπους της ομάδας.
4890071


Και φανέλα με τα χρώματα του Άρη για τον πρωθυπουργό

Θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλασσε η ΠΑΕ ΑΡΗΣ στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ο πρωθυπουργός έλαβε ως δώρο από την ΠΑΕ τη φανέλα με τον αριθμό 1 και τον τίτλο "Prime Minister" (πρωθυπουργός).

Πέρυσι, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης είχε κάνει την πρώτη του στάση στο περίπτερο της ΠΑΕ Άρης.

Στο περίπτερο της Ινδίας ο Μητσοτάκης πήρε δώρο έναν... ελέφαντα

Το περίπτερο της Ινδίας εγκαινίασε ο πρωθυπουργός, Κυριακός Μητσοτάκης, μαζί με τον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ινδίας, Hardeep Singh Puri.Σχετικά άρθρα

Οι δύο άνδρες έκοψαν την κορδέλα της τιμώμενης για φέτος χώρας.  Στο τέλος της σύντομης τελετής, ο Ινδός υπουργός προσέφερε στον πρωθυπουργό ως δώρο ένα αγαλματίδιο ελέφαντα.

Έπαιξε και virtual tennis 

Τις ικανότητές του στο τένις έδειξε κατά την επίσκεψή του στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έπαιξε virtual tennis (εικονικό τένις), έπειτα από σχετική πρόσκληση του παρουσιαστή, Χρήστου Φερεντίνου.




                             
                                  Διαβάστε ακόμα: Τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ live στην 84η ΔΕΘ


Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε έξω από το κτήριο διοίκησης της Έκθεσης ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας. Από νωρίς περίμεναν, μεταξύ άλλων, στο σημείο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι βουλευτές της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, Στράτος Σιμόπουλος, Σάββας Αναστασιάδης, Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης κ.α.



Υπενθυμίζεται πως μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μητσοτάκης θα ξεναγηθεί στα περίπτερα της 84ης Έκθεσης, με τιμώμενη χώρα την Ινδία.