Η αντίστροφη μέτρηση σχετικά με την υπόθεση της Novartis ξεκίνησε και επίσημα, καθώς η δικογραφία βρίσκεται σφραγισμένη στα συρτάρια της Βουλής.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται πως προκρίνεται η λύση της συγκρότησης Εξεταστικής και όχι Προανακριτικής επιτροπής, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Αλέξη Τσίπρα επιχείρησε στη ΔΕΘ να δείξει ότι δεν φοβάται, καλώντας την κυβέρνηση να κάνει -όπως χαρακτηριστικά είπε- ότι θέλει «εξεταστική, προανακριτική ή ειδικά δικαστήρια».

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται οι καταθέσεις των πολιτικών προσώπων όπως του Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Δημήτρη Αβραμόπουλου καθώς και του αντεισαγγελέα Αγγελή όπου κατονομάζονται τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε σχέση με την καταγγελόμενη ως «σκευωρία» κατά των πολιτικών προσώπων που «σύρθηκαν» για αρκετό και συγκεκριμένα από τη στιγμή που είχαν μπει στο στόχαστρο του Τσίπρα.

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας τα κόμματα και μετά θα αποφασιστεί εάν η Βουλή θα επιλέξει τη σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής.

Αποστάσεις από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Παπαδόπουλο

Την ώρα πάντως που επανέρχεται στο προσκήνιο η υπόθεση Novartis ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος φαίνεται πως κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με όσα υποστήριζαν πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος το τελευταίο διάστημα σχετικά με τις ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Αναφερόμενος στους επτά πολιτικούς οι υποθέσεις των οποίων μπήκαν στο αρχείο από τη Δικαιοσύνη και για το αν νιώθει την ανάγκη να εκφράσει τη λύπη του, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι «εγώ χαίρομαι που δεν βρέθηκε τίποτα και εκφράζω τη λύπη για την ταλαιπωρία τους».

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ξεχωριστή αναφορά στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο λέγοντας ότι «ειδικά για τον κ. Πικραμμένο νομίζω ότι ήταν εντελώς άδικη η ταλαιπωρία».

Παράλληλα έσπευσε να συμπληρώσει ότι «αυτά είναι βάσει των συνταγματικών διατάξεων για το πώς έρχονται οι φάκελοι παρεπομπών στη Βουλή και πρέπει να τους αλλάξουμε. Δεν μπορούμε να ταλαιπωρούμε τους ανθρώπους επειδή κάποιος μάρτυρας είπε κάτι για κάποιον πολιτικό».