Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, που αναμενόταν να ξεκινήσει στις 01:30 το πρωί ώρα Ελλάδος.

Η ακύρωση της συνάντησης οφείλεται στις αλλαγές του προγράμματος του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, εξαιτίας της διαδικασίας παραπομπής και καθαίρεσής του, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα καθοριστεί νέο ραντεβού ανάμεσα στους δύο ηγέτες.

Νωρίτερα, η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε επισήμως ότι ξεκινά έρευνα για «προδοσία» του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή και το «ουκρανικό σκάνδαλο», όπως το αποκαλούν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. 

Από τη δική του πλευρά, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε ότι πρόκειται για «κυνήγι μαγισσών» ενώ θεωρεί δεδομένη την προσπάθεια των Δημοκρατικών να τον «ρίξουν» πριν από τις εκλογές του 2020 από την προεδρία.

Νωρίτερα, η «ρεπουμπλικανική» Γερουσία είχε εγκρίνει ψήφισμα που ζητούσε την επιβολή στις Επιτροπές Πληροφοριών του Κογκρέσου της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, καταγγελίας σε σχέση με την τηλεφωνική συνομιλία που είχε τον Ιούλιο ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Η Βουλή, όπου την πλειοψηφία κατέχουν οι Δημοκρατικοί, θα εξετάσει αν ο Τραμπ επιδίωξε τη βοήθεια της Ουκρανίας για να δυσφημίσει τον Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020. Συνεπώς, σήμερα, ανακοινώνω ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων προχωρά προς μια επίσημη έρευνα παραπομπής», τόνισε η πρόεδρος της Βουλής, Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, για να συμπληρώσει πως «ο προέδρος πρέπει να λογοδοτήσει. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου».