«Aυτοί που μας κατηγορούσαν για την Αμυγδαλέζα και τώρα με κατηγορούν εμένα ότι χρησιμοποιώ τον όρο ΄λαθρομετανάστης', έφτιαξαν το κολαστήριο της Μόριας» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Αμυγδαλέζα ήταν Four Seasons μπροστά στη Μόρια».

Ο υπουργός τόνισε ότι θα επανέλθουν τα κλειστού τύπου κέντρα, διότι με τον τρόπο αυτό στέλνεται και ένα μήνυμα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου ότι στην Ελλάδα δεν κυκλοφορεί κανείς ανεξέλεγκτος και ελεύθερος.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ελάχιστοι μετανάστες επέστρεφαν στην Τουρκία, καθώς το σύστημα προέβλεπε τέσσερα επίπεδα για την εξέταση του ασύλου, με αποτέλεσμα να χρειάζονται ακόμα και δέκα χρόνια για την επιστροφή ενός ατόμου.

«Η Τουρκία μας κατηγορεί στην Ευρώπη ότι δεν στέλνουμε πίσω μετανάστες. Διότι η Τουρκία για κάθε έναν που στέλνουμε πίσω, παίρνει χρήματα από την Ευρώπη. Και γιατί δεν τους στέλναμε πίσω; Γιατί είχαμε ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι ο Έβρος είναι καλά φυλασσόμενος, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα ακολουθήσει την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ στο φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού.