Υπέρ της άρσης ασυλίας και για τις τρεις υποθέσεις που εισήχθησαν σε ψηφοφορία, αποφάνθηκε η Ολομέλεια.

Ειδικότερα, υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis τάχθηκαν 224 βουλευτές, ενώ μόλις ένας ψήφισε κατά, σε σύνολο 225 βουλευτών.

Για την υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κυρανάκη, μετά από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «τα επιδόματα πρέπει να δίνονται μόνο στα Ελληνόπουλα», σε σύνολο 233 βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 219 βουλευτές και 14 κατά. Την άρση ασυλίας του κ. Κυρανάκη δήλωσε ότι καταψηφίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Για την υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ, Διονύση Χατζηδάκη, για υπόθεση που αφορά τη θητεία του στο δήμο Παλαιού Φαλήρου, υπέρ ψήφισαν 194 βουλευτές και κατά 18, σε σύνολο 224 ψηφισάντων.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Υγείας πέρασε στην αντεπίθεση καταθέτοντας αίτηση εξαίρεσης της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη από τον χειρισμό της υπόθεσης της Novartis.

Ο πρώην υπουργός υπέβαλε την αίτηση εξαίρεσης στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, με κοινοποίηση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα.

Κατά πληροφορίες, σε αυτή ο κ. Λοβέρδος επικαλείται ότι η κυρία Τουλουπάκη είναι συμμέτοχος στα αδικήματα που αποδίδονται στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Επιπλέον, ο κ. Λοβέρδος φέρεται να προσκόμισε έγγραφα τα οποία, μεταξύ άλλων αφορούν, sτην ανταλλαγή πληροφοριών με την Aμερικανίδα εισαγγελέα που χειριζόταν την υπόθεση της Novartis σε σχέση με τον αρχικά προστατευόμενο μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη, που είχε την κωδική ονομασία «Γιάννης Αναστασίου».

Νωρίτερα, μιλώντας στην Ολομέλεια η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, επεσήμανε ότι η «η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα είναι απόλυτα αντίθετη με το αίτημα αυτό διότι είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του, αλλά επιπλέον είναι φανερό ότι υπάρχει και θέμα νομιμότητας όλης αυτής της διαδικασίας, και αυτό θα έπρεπε να απασχολήσει και το προεδρείο της Βουλής και τα υπόλοιπα κόμματα», ενώ και ο πρώην βουλευτής Ευάγγελος Βενιζελος σε άρθρο-παρεμβαση εν όψει της απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής για την ασυλία του κ. Λοβέρδου επισημαίνει πως το αίτημα για τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ ειναι παράνομο, καθώς η Ελένη Τουλουπάκη εμφανίζεται ως εμπλεκόμενη -φυσικός αυτουργός- στην «σκευωρια Novartis».