ΟΝΝΕΔ σημαίνει πάθος, ΟΝΝΕΔ σημαίνει πρωτοπορία. Η Δ.Α.Π είναι το πιο ζωντανό κομμάτι της νεολαίας λέγανε οι παλαιότεροι. Τελικά τι σημαίνει ΟΝΝΕΔ; Για εμένα ΟΝΝΕΔ σημαίνει Ελλάδα. ΟΝΝΕΔ σημαίνει Πατρίδα. Πρώτη η ΟΝΝΕΔ μίλησε για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια. Πρώτη η ΟΝΝΕΔ μίλησε για ελεύθερη οικονομία.

Πρώτη η ΟΝΝΕΔ στιγμάτισε τις αγκυλώσεις του κρατισμού. Πρώτη η ΟΝΝΕΔ μίλησε για αξιοκρατία. Πολλά από αυτά είναι ακόμα ζητούμενα. Για όλους εμάς όμως, που περάσαμε από αυτή την οργάνωση είναι η φλόγα που δε σβήνει, είναι ο συνεχής αγώνας για την Πατρίδα, είναι οι αξίες που πρεσβεύουμε και ο ασυμβίβαστος αγώνας για την Ελλάδα, τους νέους αλλά και τους «αγέννητους» που λέει ο ποιητής. Είναι η αγάπη για το σύνολο και ο σεβασμός για την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά. Είναι η πίστη στις αξίες και η αγάπη στο Έθνος.

Το 2016, ξεκινήσαμε από την αρχή, επανιδρύσαμε την Νεολαία μας! Ο επιτυχημένος απερχόμενος Πρόεδρος Κώστας Δέρβος κράτησε την οργάνωση μας, σε υψηλά επίπεδα παραγωγής πολιτικής και άφησε το στίγμα στην τριετή θητεία του. Αύριο, προχωράμε όλοι μαζί για μια ΟΝΝΕΔ πολιτική και όχι για μια απλή κομματική νεολαία.

Η νέα σελίδα που ξεπροβάλλει έχει τα εχέγγυα να προσδώσει έναν ακόμα πιο μαζικό χαρακτήρα στην ΟΝΝΕΔ, καθώς τα δυο χαρακτηριστικά που εμφανίστηκαν προ του συνεδρίου αναδεικνύουν την επιτυχή πορεία της επόμενης ημέρας. Η μαζικότητα των νέων που επιθυμεί να έχει ενεργό ρόλο και το κυριότερο, το πρόσωπο το οποίο θα αναλάβει τον πρωτεύοντα ρόλο στην προσπάθεια αυτή.

Αυτός είναι ο Παύλος Μαρινάκης!

Ως Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ δούλεψε με ήθος, δυναμισμό, εργάστηκε με αφοσίωση, πείσμα και πάντα στην πρώτη γραμμή. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι ο Παύλος Μαρινάκης, ως νέος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, με τη δουλειά του και την ευπρεπή παρουσία του στα πολιτικά δρώμενα μπορεί να μας εκφράσει όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά!

Η παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην έναρξη του συνεδρίου μας, αποδεικνύει πως οι ιδέες και οι προτάσεις της ΟΝΝΕΔ έχουν θέση στην ατζέντα της επομένης για την γενιά μας.!!
Ραντεβού στις 18:00 στο Metropolitan Expo, δεν πρέπει να λείπει κανείς!
*Ο Γιάννης Αναστασόπουλος είναι χημικός και πρώην γραμματέας ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ΑΕΙ