Συνεχίζει η Τουρκία τη νέα άνευ προηγουμένου πρόκλησή της, με το Γιαβούζ να εισέρχεται εντός του αδειοδοτημένου τεμαχίου 7, για να πραγματοποιήσει νέα γεώτρηση. Και όλα αυτά ενώ στην Αθήνα βρίσκεται ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο.

Με νέα ανάρτησή του στο Twitter, o υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, αναφέρει ότι το Γιαβούζ έφτασε στoν στόχο του «Μόρφου 1».

Το τουρκικό γεωτρύπανο, όπως σημειώνει, έχει αρχίσει να καθορίζει τη θέση του και μάλιστα προαναγγέλλει ότι θα ξεκινήσει η γεώτρηση το πολύ σύντομα, μετά την ολοκλήρωση των προετοιμασιών.

Δείτε την ανάρτηση:




Επίδειξη ισχύος με φωτογραφίες από τα γεωτρύπανα

Η Αγκυρα συνεχίζει τον πόλεμο νεύρων στην περιοχή, με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας να δημοσιεύει μία σειρά φωτογραφιών από τα τουρκικά γεωτρύπανα.

Φρεγάτες, υποβρύχια, τορπιλάκατοι, κορβέτες, drone αλλά και αεροσκάφη που συνοδεύουν τα πλοία Φατίχ και Γιαβούζ, περιλαμβάνονται σε αυτές, εν μέσω της συνεχιζόμενης έντασης στην περιοχή.



«Στην ανατολική Μεσόγειο συνεχίζουν να βρίσκονται αδιάλειπτα οι πλατφόρμες γεώτρησης Φατίχ και Γιαβούζι, οι φρεγάτες TCG Orucreis και TCG Gazianter, υποβρύχια, πυραυλάκατοι, κορβέτες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού» αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου στο Twitter.