Συναντήσεις με τους πολιτικούς αργηγούς πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μεγάρο Μαξίμου, με αντικείμενο την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. 

Όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα καταφέρει να περάσει την πρότασή της για την ψήφο των ομογενών, εξασφαλίζοντας μετά από την πρώτη επαφή του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς τα «ναι» που χρειάζεται.
ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, και Ελληνική Λύση και με το ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε προβληματισμό, η πρόταση Μητσοτάκη συγκεντρώνει τις …αριθμητικές πιθανότητες που χρειάζεται για να περάσει στη Βουλή.

Μετά το πέρας των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο πρωθυπουργός ανήρτησε στο διαδίκτυο σχετικό σποτ, στο οποίο μαρτυρίες νέων άνθρωπων που ζουν στο εξωτερικού καταστούν σαφή την ανάγκη να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους. 

«Πολλοί συμπολίτες μας που ζουν στο εξωτερικό έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν αν πάρουν το αεροπλάνο. Και εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να τους απαγορεύουμε να ψηφίζουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Ας αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία. Ας κάνουμε επιτέλους το αυτονόητο πράξη», σχολιάζει ο πρωθυπουργός.
Δείτε το βίντεο: