Με τη λογική του αιφνιδιασμού της κοινής γνώμης θα πορευθεί στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά την προσχώρηση στον ΣΥΡΙΖΑ των δύο πρώην κοινοβουλευτικών στελεχών του MέΡΑ25 –της Αγγελικής Αδαμοπούλου και της Φωτεινής Μπακαδήμα– αναμένονται και άλλες εκπλήξεις στα πρόσωπα.

Εν τω μεταξύ, σήμερα συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναμένεται να συζητήσει όλη την εκλογική τακτική του κόμματος, καθώς και το θέμα που έχει προκύψει με την ψήφο των ομογενών.

Πηγές της Κουμουνδούρου έλεγαν ότι αναφορικά με την ψήφο των ομογενών δεν επιθυμούν να τοποθετηθούν εάν δεν δουν πρώτα την τροπολογία που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα αυτό.

Εξαπολύουν πάντως σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, μιλώντας για ανικανότητα, και υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να κάνει αυτές τις αλλαγές καθώς αντιμετωπίζει θέμα στο Επικρατείας και στην Α' Αθήνας, απ' όπου έφυγε η έδρα για να πάει στην Ομογένεια.

Ενδιαφέρον έχει, ωστόσο, ότι τα ίδια στελέχη επισημαίνουν το παράδοξο του θέματος, που είναι η εκλογή ενός βουλευτή με 2.500 ψήφους, αφήνοντας έτσι όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Στη σημερινή συνεδρίαση των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να συζητηθεί επίσης ο χρόνος των εκλογών με βάση τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ενώ θα αποφασιστεί η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κ.Ε., όπου εκεί θα εγκριθούν όλες οι υποψηφιότητες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν να συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτια ανθρώπους με βαθιές και ουσιαστικές αναφορές στην κοινωνία και στους χώρους δουλειάς, ενώ για κάθε υποψηφιότητα θα υπάρχει ενδελεχής έλεγχος.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας χθες στα «Παραπολιτικά» και αναφερόμενος στα εκλογικά σενάρια τόνισε: «Θα βοηθούσε πάρα πολύ την πολιτική συζήτηση, ώστε να σταματήσει η σεναριολογία, να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία των εκλογών». «Στην τελευταία δημοσκόπηση της MRB, στα ποιοτικά στοιχεία υπάρχουν ορισμένα πολύ κρίσιμα δεδομένα. Στο ερώτημα αν έχουμε απλώς ακρίβεια ή υπάρχει αισχροκέρδεια, το 73,3% των πολιτών μιλά για αισχροκέρδεια. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν είμαστε η χώρα με την πιο ακριβή τιμή βενζίνης, την πιο ακριβή τιμή στο ρεύμα στη χονδρική. Κι όλα αυτά όταν είμαστε η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη που ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος από αυτόν του 2010», υπογράμμισε.

«Στην ίδια έρευνα της MRB, στα κρίσιμα ερωτήματα ποια κυβέρνηση μπορεί να διασφαλίσει το εισόδημα των πολιτών γενικά και της μεσαίας τάξης ειδικότερα, η πλειοψηφία απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.», ανέφερε χαρακτηριστικά και προέβλεψε ότι «η εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας θα είναι ένα ντέρμπι».