«Γελοία» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τα όσα είπε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά την προανακριτική επιτροπή και την απόφαση για εξαίρεση των Δ. Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη (σ.σ. έκανε λόγο για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα) και ξεκαθάρισε ότι το θέμα αφορά τη λειτουργία της Βουλής και όχι την κυβέρνηση.

«Η Βουλή έχει διαδικασίες. Και αυτές που αποφασίστηκαν χθες είναι σύμφωνες με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θέλει να δώσει βήμα στους ανθρώπους που φαίνονται ως μάρτυρες, όπως οι κύριοι Πολάκης και Τζανακόπουλος και όχι να τους φιμώσει. Και οι χαρακτηρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς λόγο του γελοίου, επιστρέφονται…Δεν καταλαβαίνουμε γιατί πρέπει να καταφεύγουμε σε χαρακτηρισμούς, για να τορπιλίσουμε το κλίμα και να αποπροσανατολίσουμε τη συζήτηση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο κ.Πέτσας ρωτήθηκε και για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ πως πλέον αδυνατεί να εφαρμόσει τη συμφωνία των Πρεσπών, εαν αυτό ανησυχεί την κυβέρνηση, εαν η Αθήνα θα αναλάβει πρωτοβουλίες και εαν θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός με τον κ.Ζάεφ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός πάντα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τονίζει ότι η χώρα μας είναι υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής όλων των χωρών των δυτικών Βαλκανίων γιατί είναι προς το συμφέρον και της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι αυτό θα συνεχίσει να κάνει η ελληνική πλευρά. Παρέπεμψε στην απάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια χθες στον κ.Ζάεφ. Υπενθυμισε ότι η συμφωνία των Πρεσπών εχει υπογραφέι και κυρωθεί αν και η ΝΔ έκανε ως αντιπολίτευση τα πάντα για να μη συμβει αυτό και προειδοποιούσε ότι υπήρχαν προβληματικά σημεία όπως το θέμα της εφαρμογής του erga omnes. Σημείωσε ότι ήδη έχουν παραχθεί τετελεσμένα πολιτικά και νομικά, όπως η είσοδος της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ με αποτέλεσμα όπως είπε “να έχουμε θυσιάσει και να μην έχουμε χτίσει πάνω στο κεκτημένο του Βουκουρεστίου”.

Κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ πως η κυβέρνηση δεν κάνει αρκετά για να στηρίξει την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας και την προαναγγελία οτι η αξιωματική αντιπολίτευση θα αναλάβει πρωτοβουλίες, ο κ.Πέτσας απάντησε καυστικά: “Οι τελευταίες πρωτοβουλίες Καμμένου Κοτζιά και Τσίπρα μας οδήγησαν εδώ, να λέει αυτός που υπέγραψε ότι δεν θα τα τηρήσει. Δε θέλω να φανταστώ που θα οδηγήσουν νέες πρωτοβουλίες τους, ευτυχώς δεν είναι στην κυβέρνηση”.