Σκληρή επίθεση κατά των μελών του «Ρουβίκωνα» με αφορμή την εισβολή τους στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

«Είχαν το θράσος αυτοί οι δειλοί να μπουν στο μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας, στο ιερό αυτό νοσοκομείο που πάνε άνθρωποι να σώσουν τη ζωή τους, για να κάνουν σόου. Είναι δειλοί, είναι άνανδροι, είναι ό,τι χειρότερο έχει γεννήσει η ελληνική κοινωνία. Δεν ντρέπονται να τολμούν να μπαίνουν στα νοσοκομεία, εκεί που η μέση ελληνική οικογένεια πηγαίνει για να θεραπεύσει τον πόνο της», δήλωσε στον ΑΝΤ1  ο Βασίλης Κικίλιας.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την προκήρυξη 800 νέων προσλήψεων γιατρών στα νοσοκομεία, εντός της άλλης εβδομάδας, όπου σύμφωνα με τον ίδιο,  800 νέοι γιατροί δεν θα φύγουν για το εξωτερικό, καθώς η προκήρυξη αφορά σε πτυχιούχους από το 2011 και μετά.

Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε 2.500 προσλήψεις παραϊατρικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ αλλά και τη δημιουργία νέου ογκολογικού νοσοκομείου εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος «Σωτηρία».

Ο Βασίλης Κικίλιας παραδέχθηκε ότι τα νοσοκομεία μας «μετά από 10 χρόνια κρίσης έχουν ελλείψεις», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το προσωπικό των νοσοκομείων, χαρακτηρίζοντας τους ήρωες.