Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του και τον πολιτικό του πολιτισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας ένα απόλυτα δομημένο και λειτουργικό σχέδιο που βάζει οριστικά τέλος στο μπάχαλο του μεταναστευτικού στη χώρα, κατά την δευτερολογία του για το θέμα του ασύλου στη Βουλή, έδωσε ηχηρή και αποστομωτική απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα,

Σημειώνοντας αρχικά ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά δεν αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για το άσυλο, ανέφερε, απευθυνόμενος προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ: «Σε αυτή την παράταξη η οποία έχει το θάρρος και τη δυνατότητα να βλέπει το εθνικό πάνω από το κομματικό ειδικά από εσας προσωπικά που παίξατε κορώνα γράμματα την τύχη της χώρας, μαθήματα δεν δεχόμαστε».

 

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπιασε τον Α. Τσίπρα ψευδόμενο σχετικά με δηλώσεις του Στ. Πέτσα  που δεν έγιναν ποτέ! «Μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης. Το χούι δεν φεύγει», τόνισε ο πρωθυπουργός, καλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τις καταθέσει στα πρακτικά!

 

Σημείωσε επίσης: «Θέλατε αλλά δεν προφτάσατε να τα κάνετε όλα αυτά εσείς και πολλά περισσότερα», είπε αναφερόμενος στη μείωση του ΕΝΦΙΑ και στις υπόλοιπες φοροελαφρύνσεις που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ. Όμως, όπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης, δεν υποχρέωσε κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές τον Ιούλιο, αφού είχε περιθώριο μέχρι τον Οκτώβριο.

 

Ο πρωθυπουργός καταλόγισε… φόβο στον Αλέξη Τσίπρα επειδή ένας «επικεφαλής μιας κεντροδεξιάς παράταξης μπορεί να στέκεται στην αίθουσα και να δηλώνει περήφανος που μια κοπέλα από την Αφρική σηκώνει την ελληνική σημαία ειναι ακροδεξιός λαϊκισμός να δηλώνει κανείς ότι η θάλασσα έχει σύνορα και αυτά πρέπει να φυλάσσονται»!

 Επίσης, ρώτησε τον κ. Τσίπρα να είναι ικανοποιημένος ως « ως ένας ευαίσθητος αριστερός από το γεγονός ότι τελικά με τη διαδικασία την οποία εσείς ακολουθούσατε καμία αίτηση ασύλου δεν είχε τελεσιδικήσει εκτός κι αν πέρναγε πολύ μεγάλο διάστημα;». Ενώ ειδική μνεία έκανε στην φάμπρικα που έχει στηθεί με τις ΜΚΟ και τους ιδιώτες γιατρούς που έδιναν πιστοποιητικά μετατραυματικού στρες για να εγκρίνονται οι αιτήσεις ασύλου!

 

Και βέβαια, τόνισε ότι να ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι πιο… πατριώτες από τη ΝΔ, «πάει πολύ, πάρα πολύ»!

 Απαντώντας ο Αλ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι ο μόνος αρχηγός που από τη δεύτερη μέρα που εξελέγην πρόεδρος της ΝΔ ζητούσε και επί 3,5 χρόνια εκλογές. Αναρωτήθηκε πως όλα αυτά που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα υλοποιηθούν. «Πως ακριβώς θα φυλάξετε τα θαλάσσια σύνορα; Το δίκαιο της θάλασσας θα το εφαρμόσετε; Πείτε μας για να ξέρουμε κι εμείς», αναρωτήθηκε σχετικά και εκτίμησε ότι περισσότερες περιπολίες στο Αιγαίο σημαίνουν περισσότερα συμβάντα και όχι περισσότερες διασώσεις. Μιλώντας εκ νέου για το παρελθόν υποστήριξε ότι εκείνη την περίοδο η χώρα ήταν στην σωστή πλευρά της ιστορίας και πως ο Όρμπαν και άλλοι ομοϊδεάτες του έκλειναν τα σύνορο και οδηγούσαν την Ελλάδα να γίνει ένα μαύρο κουτί.

«Η Αριστερά πάντα ήταν μπροστά στους αγώνες. Τέρμα το εμπόριο πατριωτισμού και ευαισθησίας για τα εθνικά ζητήματα», τόνισε και κλείνοντας τη δευτερολογία του υποστήριξε σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε πρωτοβουλίες προς όφελος της σταθερότητας στη γειτονική χώρα και είμαστε περήφανοι γιατί βλέπουμε έναν έναν τους βουλευτές σας να έρχονται και να προσπαθούν να σας βάλουν μυαλό. «Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην κυρία Μπακογιάννη», σημείωσε.

 Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού εξέθεσε τον Αλ. Τσίπρα για τη δήλωση Πέτσα ξεκαθάρισε ότι  το Λιμενικό θα σώζει κάθε άνθρωπο που βρίσκεται στην θάλασσα γιατί αυτό επιβάλλει η ηθική μας. «Κάνατε υπαινιγμό για ένα ατύχημα το οποίο αν υπήρχε επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων αυτό θα είχε αποφευχθεί. Εσείς δεν πάσχετε από μετατραυματικό στρες αλλά από μετεκλογικό στρες», σημείωσε με τον Αλ. Τσίπρα να δεσμεύεται ότι θα φέρει την απομαγνωτοφώνηση της δήλωσης Πέτσα και αν ισχύει τότε θα πρέπει να τον αποπέμψει.