Καρφιά πέταξε πάλι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, τόσο για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όσο και για τον Παύλο Πολάκη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ χαρακτήρισε μείζον πολιτικό θέμα τις αναφορές Παπαγγελόπουλου πως ως υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε ότι συναντούσε στελέχη της ΝΔ.

Έπεσα από τα σύννεφα, είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε εξηγήσεις για το αν το γνώριζε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον Π.Πολάκη που εμφανίστηκε να γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, o κ. Κοντονής ήταν επίσης αποκαλυπτικός. «Αυτή η δήλωση ήταν ικανή να τινάξει την έρευνα στον αέρα και να την καταστήσει διάτρητη».

Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί σε αυτά που λέμε, συνέχισε αλλά προσπάθησε να δικαιολογήσει τον Πολάκη, λέγοντας ότι «ενδεχομένως να πιθανολογούσε» για τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Αποκάλυψε δε πως τότε είχε κάνει σχετικό διάβημα στον Αλέξη Τσίπρα.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, ο κ. Κοντονής πέταξε μία ακόμα βόμβα: Χαρακτήρισε στίγμα για κυβέρνηση της Αριστεράς, τη μετατροπή σε πλημμέλημα από κακούργημα του αδικήματος της δωροδοκίας και συμφώνησε με τη αλλαγή της διάταξης που προώθησε η ΝΔ.

«Αλλά το κακό έγινε, διότι ο κάθε κατηγορούμενος κρίνεται με τον επιεικέστερο προηγούμενο ποινικό νόμο και όσοι απηλάγησαν απηλάγησαν λόγω παραγραφής... και θα απαλλαγούν και άλλοι» κατέληξε.

Λάθος η αλλαγή της πλειοψηφίας στην εκλογή Προέδρου - «Να ζητηθεί» λογαριασμός

Ο κ. Κοντονής είπε ακόμα ότι ο ίδιος είχε κάνει έκκληση στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να μην αλλάξει το άρθρο του Συντάγματος που απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ζήτησε μάλιστα, αναφερόμενος και στην πρόταση της ΝΔ για εκλογή Προέδρου ακόμα και με σχετική πλειοψηφία, ότι αυτό αποδεικνύει το λάθος του ΣΥΡΙΖΑ και «πρέπει να ζητηθεί λογαριασμός».