Ξεκίνησε η άτυπη ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας σε ξενοδοχείο στο Καβούρι που έχει ως βασικό θέμα συζήτησης το μεταναστευτικό. Την συζήτηση άνοιξε ο Γιώργος Γεραπετρίτης που ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τους βουλευτές για την αναθεώρηση του Συντάγματος καθώς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται να συζητηθούν όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η σύσφιξη των σχέσεων της κυβέρνησης με τους βουλευτές, προκειμένου να μην αισθάνονται οι τελευταίοι μακριά από τις αποφάσεις που λαμβάνονται στο Μέγαρο Μαξίμου

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το προσφυγικό καθώς ο πρωθυπουργός σκοπεύει να κινητοποιήσει του βουλευτές, οι οποίοι με την σειρά τους θα ενημερώσουν τις περιφέρειές τους και τις τοπικές κοινωνίες για την πραγματική διάσταση του μεταναστευτικού.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να τοποθετηθούν ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο Ιωάννης Μπούγας, πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis.