Ουδέποτε είχα προσωπική επαφή με τον Κωνσταντίνο Φρουζή δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Προανακριτικής για την υπόθεση της Νovartis, Θάνος  Πλεύρης.

Χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα από όσα είπε: «Εγώ τον κ. Φρουζή όσες φορές τον έχω δει, ως νομικός σύμβουλος, τον έχω δει μόνο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΦΕΕ και όχι σε συνάντηση μαζί μου, να παρευρίσκομαι σε συναντήσεις. Δηλαδή τους δέχεται ο υπουργός το ΣΦΕΕ και τη ΠΕΦ, τα δύο κλαδικά όργανα της φαρμακοβιομηχανίας, και όσες φορές τους καλούσε κάποιες από αυτές τις φορές έχω βρεθεί και εγώ. Προσωπικά δεν έχω επαφή με τον κ. Φρουζή πέρα από το διοικητικό συμβούλιο του ΣΦΕΕ και στο συγκεκριμένο που αναφέρεται το δημοσίευμα δεν βρίσκεται ο κ. Φρουζής εκεί πέρα. Βρίσκεται η διευθύντρια  επιστημονικών και ρυθμιστικών θεμάτων η οποία ενημερώνει όλα τα μέλη, και άμα δείτε όλα τα ονόματα που ενημερώνει είναι όλα τα ονόματα της φαρμακοβιομηχανίας που μετέχουν στο ΣΦΕΕ. Το ότι εγώ ήμουνα νομικός σύμβουλός στο υπουργείο Υγείας ήταν γνωστότατο, έχω συναντήσει δεκάδες θεσμικούς φορείς, μόνο με τη θεσμική τους ιδιότητα, τον κ. Φρουζή δεν τον έχω συναντήσει παρά μόνο τις φορές που ερχόταν με το διοικητικό συμβούλιο του ΣΦΕΕ. Αν πιστεύει κάποιος ότι εγώ το γεγονός ότι στο υπουργείο Υγείας έβλεπα θεσμικούς φορείς με την ιδιότητά τους για θέματα αμιγώς νομικά είναι λόγος εξαίρεσής μου ας το θέσει στην Επιτροπή.»

Για το ημερολόγιο του κ. Φρουζή: «Μέσα στο ίδιο ημερολόγιο τις μέρες που έβλεπα εγω τη συγκεκριμένη διευθύντρια του ΣΦΕΕ ο κ.Φρουζής είχε επικοινωνία με τον κ. Βαξεβάνη. Αυτά όλα να τα ξεκαθαρίσουμε για να μην μπαίνουμε σε έναν ανεμιστήρα από εδώ και από εκεί. Προφανέστατα ο κ.Φρουζής ήταν ένα κανονικό πρόσωπο και πρόεδρος του ΣΦΕΕ άρα προφανέστατα ο κόσμος μπορούσε να τον συναντά με αυτή την ιδιότητα και δεν θα ποινικοποιήσουμε ούτε τους δημοσιογράφους ούτε τους υπουργούς που τον συναντούσαν με αυτή την ιδιότητα και πολύ περισσότερο δεν μπορεί κάποιος να αφήσει υπονοούμενα για εμένα που οι όποιες συναντήσεις μου ήταν σε επίπεδο ΣΦΕΕ και ησυγκεκριμένη συνάντηση είναι με φανερότατη ατζέντα με τη διευθύντρια του ΣΦΕΕ, όχι με τον κ.Φρουζή, και ο κ. Φρουζής ενημερώνεται όπως όλα τα άλλα μέλη του ΣΦΕΕ.»

Για την εξέταση του κ. Φρουζή: «Η εξέταση του κ.Φρουζή έχει τα χαρακτηριστικά κυρίως να δούμε εάν και εφόσον έχει να εισφέρει κάτι στο κομμάτι τυχόν παρεμβάσεων που μπορεί να υπήρξαν και φαντάζομαι ότι ο ίδιος θα θελήσει να αναφερθεί και σε κομμάτι που έχει να κάνει με την κεντρική υπόθεση. Δέχομαι τον προβληματισμό του κ. Παπαγγελόπουλου αλλά δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε μια διαδικασία και ένας άνθρωπος που στη βασική υπόθεση εχει έναν κεντρικό ρόλο, και δεν έχουμε κατάθεσή του γιατί αν είχαμε κατάθεσή του μπορεί να μην χρειαζόταν και να διαβάζαμε απλώς την κατάθεσή του, να μην τον καλέσουμε να λάβουμε κάποιες απαντήσεις.»

Για την Προανακριτική: «Αυτό το οποίο κατάλαβα από την τελευταία τοποθέτηση του κ. Λάππα, και με την εμφατικότητα ότι ο Φρουζής θα εξεταστεί την Τρίτη, ότι στην πραγματικότητα θα υπάρξει σεβασμός της απόφασης και δεν θα συμμετάσχουν στη διαδικασία ο κ. Πολάκης και ο κ. Τζανακόπουλος. Διαδικαστικά θα εξεταστεί αμέσως το θέμα των εξαιρέσεων που έχει θέσει ο κ. Παπαγγγελόπουλος. Μέχρι στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέσει θέμα εξαίρεσης για κανένα πρόσωπο και μακάρι να πάρουν αυτά τα δημοσιεύματα και να έρθουν να θέσουν το όποιο θέμα εξαίρεσης και θα σεβαστώ όποια απόφαση αλλά θα αναφέρω τους λόγους για τους οποίους δεν εμπίπτω σε κάποια από τα κολλήματα που λεει ο κώδικας ποινικής δικονομίας και αφού τελειώσουν αυτά τα διαδικαστικά θα ξεκινήσει η εξέταση του κ. Φρουζή. Αν τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν πειθαρχήσουν και αυτά θα δούμε τι θα γίνει αλλά η βούληση του προεδρείου είναι ότι άλλη αναβολή για αυτό το λόγο δεν μπορεί να δοθεί και πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία. Τα επόμενα βήματα είναι να εξεταστούν μια σειρά από μάρτυρες που έχουν προτείνει τα κόμματα. Από εκεί και πέρα επειδή γίνεται μια παράλληλη διαδικασία από τον Άρειο Πάγο αναφορικώς με τα φυσικά πρόσωπα και όχι τους πολιτικούς μας έρχεται συνεχώς υλικό πράγμα που σημαίνει ότι αφενός θα προσαρμοζόμαστε στο υλικό που έρχεται η αντιστοίχως και πράγματα που θέλουμε να τα εξετάσουμε εάν δούμε ότι έχουν εξεταστεί με πληρότητα από τη διαδικασία που γίνεται στον Άρειο Πάγο θα μπορούσε ενδεχομένως να παραιτηθούμε από αυτή την εξέταση. Είναι μια ζωντανή διαδικασία και επειδή τρέχουν δύο παράλληλες έρευνες η ουσία δεν είναι η μια να επικαλύψει την άλλη αλλά να εισέρχεται την επιτροπή πράγματα που δεν έχουν εξεταστεί. Η επιθυμία είναι να πάμε με απόλυτα δικονομικό πλαίσιο ορθό, θα εξεταστούν και τα αιτήματα του κ. Παπαγγελόπουλου τα άλλα που εχει θέσει, χωρίς καμία έκπτωση στα δικαιώματα του ελεγχόμενου και τις δικονομικές εγγυήσεις της επιτροπής αλλά παράλληλα να πάμε και με μια ταχύτητα γιατί καλό είναι να μη χρονίζουν τέτοια θέματα στο πλαίσιο της Βουλής.»

Αναφορικά με τους μάρτυρες: «Εάν όλα είχαν ξεκινήσει ομαλά θα είχαμε τελειώσει σίγουρα με τον κ. Φρουζή και με τον κ. Μανιαδάκη και θα μπαίναμε στο επόμενο στάδιο. Τι γίνεται τώρα με τους προστατευόμενους μάρτυρες. Εγώ έχω προτείνει την κλήση των φυσικών προσώπων που αναφέρονται στη βασική δικογραφία της Novartis καθώς επίσης και των προστατευόμενων μαρτύρων. Ο τρόπος που θα εξεταστούν και αν η εξέταση θα γίνει με άρση της προστασίας ή με άλλο τρόπο που μπορεί να μας δίνει δυνατότητα είναι κάτι το οποίο θα το αποφασίσει η επιτροπή στην πορεία.»

Δείτε αναλυτική όλη τη συνέντευξη